Arkadaşlar bu dolandırıcı şerefsiz her dakika farklı ilânlar açarak farklı numaralarla insanları hâlâ dolandırmaya devam ediyor. Savcılîğa zaten şikâyette bulunduk lâkin aklıma şöyle bir şey geldi bir sonuç alabilir miyiz diye size de danışmak istedim. Malum sarı siteden yazsak farklı bir kullanıcı adı ile ve yeni numarasını alıp polise gitsek ve oradayken aratsak polis yer tespiti yapamaz mı? Her gün başka birilerinin canını yakıyorlar. Banka müdürü hesap dökümüne baktığında sizin gibi kaç kişi böyle para göndermiş, peşini bırakmayın diye daha dün bilgi verdi bana. Başka kimselerin canı yansın istemiyorum. Para kolay kazanılmıyor insanlar sokaktan bulmuyorlar.
@sergentunc Hocam sahibinden ile iletişime geçtiniz mi hiç?
Görüşmediyseniz bence onlarla da bir görüşün.
Banka ile görüştüm, birkaç kişi daha para göndermiş deyin.
Bu adam direksiyon ilanı veriyor, hesabı ticari hesap mı? Birkaç kişiye satış yapıyorsa ve havale/eft aldıysa bu işin ticaretini yapıyordur, hesabı ticari hesap değilse neden değil diye sorulabilir sahibindene.
Ticari hesap ise bu üründen elinde kaç tane var, stok bilgisini sahibinden ile paylaşması gerekiyor mu gerekmiyor mu? Ticari hesapların alışveriş bilgilerini sahibinden kontrol ediyor mu etmiyor mu? Satış istatistiği tutuluyor mu?
Etliye sütlüye karışmayız biz derlerse biraz gözünü korkutun bence, en azından şansınızı deneyin.
Deyin ki ben Ahmet'i Mehmet'i tanımam, sahibinden markası bana güven verdiği için sizin sitenizde ürün bakıyorum deyin. Nasıl adamların ilan verdiğiniz takip etmiyor musunuz? İlan verenlerin yarısı dolandırıcı olsa bunun sizin itibarınıza etkisi nasıl olur? diye sorun.
Benim muhatabım sizsiniz ve bu konuda bana nasıl yardımcı olacaksınız diye sorun. Böyle büyük firmalar için sizin 2500 liranız çerez parası, bakarsınız mağduriyetinizi onlar giderirler.
Kararlı konuşup gözlerini korkutabilirseniz imkansız değil bence, şansınızı bir deneyin derim.