Bugun de birsey ogrendik çok ilginçarkadaşlar sorun çözüldü emniyet kemerini takarak işlemleri tekrar denedim [mention=5028]33hasan33[/mention] hocamın yardımı ile kontak kapatıp açtığımda araç işleme başladı yardımlarınız için teşekkür ederim.
Dizel aracın malesef en büyük problemi bu, katkılı yakıt kullanmamak, benzinli gibi düşük devirde vites değişimi(dsg ise spor mod şart), rejenerasyonu sık sık yarıda kesmek, yarım depo ile würt kullanabilirsiniz, enjektörlerde tıkanıklık olsa devirde titreme olur, anlattığınıza göre yanma odası egr vs kurum bağlamış. Würt ü atıp bu aracı uzun yolda üzeceksiniz 3 bin 4 bin allah ne verdiyse. Yüksek devirde kurumun bir kısmı yanmadan atılıyor partikül filtreniz çabuk dolacak bunda sıkıntı yok önemli olan motorda biriken kurumların atılması. Size tavsiyem şu an piyasadaki en yüksek setan oranlı yakıt olan shell vpower dizel almanız. Würt katkısını da en az 3 4 defa kullanın.@Salim hocam son 3 gündür würt katkı ile şehir içi kullanıyorum tüketim aynı ancak dpf 5.6 gram dolu 3 gram gibi bi dolum Var hesaplanan şuan iyi gibi ama sanırım enjektörler tıkalı benim buda dpf i tıkıyor sanırım
Devir saatinde dalgalanma olur, şanzıman geçişleri nasıl titreme silkeleme var mı ?@bf417 devirde titreme nasıl olur hocam rölanti de ayağım frendeyken bi titreme hissediyorum ama devir saatim sabit ve araç dsg ama sporda da çok konforsuz ya.
Değerler normal -1+1 aralığında@bf417 devirde dalgalanma yok hocam ama bazen 2.viteste sarsıntı yapıyor çok nadirde olsa rahatsız edici oluyor ama yaptığı zamanlarda manuel yada sporta alıp deniyorum sarsıntı olmuyor mekatronik yada şanzıman olsa sürekli yapar gibi geliyor genel olarak çekiş düşüklüğümde var bazı kaynaklarda enjektör değerlerinin -60 civarında seyretmesi gerektiğini söylüyorlar bu durumda tıkalı biraz sanki bu değerler aracıma ait
Ekli dosyayı görüntüle 30321
Merhaba ayrıca bir yabancı videoda kemer uyarısının yanında, vcds programının çalıştığı bilgisayarın elektrik bağlantısının da olmasının gerektiğini belirtiyorduarkadaşlar sorun çözüldü emniyet kemerini takarak işlemleri tekrar denedim @33hasan33 hocamın yardımı ile kontak kapatıp açtığımda araç işleme başladı yardımlarınız için teşekkür ederim.