2018 7.5 1.0 tsi comfortline manuel araç sahibiyim. Benim genel yorumlarım şöyle;
Artılar
/ 1.0 motorun vergisi (529tl x 2). Aradaki farkla ortalama 4 depo doldurursunuz, buda 4x700km yapar.
/ Çekişte sorun yok, araç dolu dahi olsa yokuslarda 6. vitesten düşmeniz gerekmiyor (2000 devir üstünde). Ekonomi odaklı motor olsada çekiş gayet iyi
/ Dizel kadar olmasada yakıt gayet tatminkar. Şehir olarak çok yokuşlu bir bölgede kullanmayacaksanız hiç üzmez. Ben sehir içi ortalama hızım 30km iken 6.5 litre civarı yakıyorum sakin kullanımla. Yokuş ve durkalk olan bölgede tdi farkı daha net görülür. Şehir dışı 4 kişi otobanda sabit 120 ile ortalama 5.2 civarı yakiyorum. 100km hız ile bu değer 4.7 kadar iniyor sabırlı giderseniz
Şehir içi dur kalk çok olursa istanbul trafiği gibi 7.5-8 in altına inmez 9 civarı yakar hatta.
Eksiler
/ 1.2 tsi motorun alt devirleri kesinlikle daha iyi. 1400 devirlerde bile daha rahat yürüyor. 1.0 motor 1700 devirden sonra rahatlayıp gittigini hissediyorsunuz.
/ 1.0 motor 1.2 den daha titreşimli bu kesin. Ama yüksek devirlerde 1.0 motor sesi daha iyi diyebilirim.
/ Sakin kullanmazsanız 1.0 motor dizel gibi sakin kalmaz bilesiniz. 9 litreleri rahat görürsünüz.
/ Dsg alacaksanız aracı test edin derim. Dsg alt devirlerde tutmayi sever. Aracın alt devirleri cok iyi degil test etmeden almayin bence.
Sonuç olarak şuan araç alacak olsam 1.0 motoru ekonomik diye alırım. 1 litre fazla yaksın, vergide çok önemli değil derseniz bence 1.5 Tsi ACT alın daha keyifli kesinlikle.
Ekli dosyayı görüntüle 29835