1.5 TSI Stop Ederken Gelen Ses

Mugzy

Üye
İsim
Arda
Dostlar selam.

Aracım henüz 1700kmlerde 1.5 TSI 150 PS DSG. Aracı stop ederken videonun 8-9.saniyelerinde duyabileceğiniz ses geliyor.

https://streamable.com/gdceq1

Daha önce 1.4 TSI 125 PS kullanmıştım. Benzer motorlar olmasına rağmen buna benzer bir ses yoktu. Acaba normak midir? Değilse sesin kaynağı ne olabilir?

Sağlıklı günler.

@unamear şuan aynı ses aynı viteste aynı düşük devirlerde benden geliyor. Bi bu eksikti... sizin yorumu tesadüfen gördüm. Peki gaza basınca mı geliyordu sadece?  

Upvote 0
Selamlar, Foruma yeni katıldım. Bu sesle ilgili başka yaşayan var mı derken bu başlığa denk geldim. Çok zaman geçmiş ama bu ses hala yeni araçlarda da var. 2023 Tiguan aracımda çalıştırma anında ve stop ederken geliyor. Hatta araç çalışırken yağ çubuğunu biraz çekerseniz sesi çok rahat duyacaksınız. Sesin kaynağı servisin yağ seperatörü dediği PCV Valve. (Basit ama çok hayati bi parça) Bununla ilgili tüm DXDB motorlarda var dedi Doğuş oto kartal. Sonrasında Almanya ile yazışmama istinaden çağırıp parça değiştiler ama ses değişmedi. Sonrasında Almanya'dan haber bekleniyor. Yaşayanlar için bilgi vermek istedim. İyi günler.

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt