Bence de öyle olmuş.Adamlar kendilerine medya ünitesinin kralını yapmış
Adamlar her sektörde varlar neredeyse, bizim için "çin malı almama" gibi bir durum pek söz konusu değil maalesef :/ , keşke hepsinin yerli alternatifi olsa da alsak.@Savatage hocam belki de kendileri üretmiştir diyince aklıma tercümanlığını yaptığım Alman bir mühendisin anlattığı olay geldi (daha önce burada Polo olayını anlattığım aynı mühendis).
Bu mühendis Almanya'da sigara yapma makinesi üreten büyük bir şirkette çalışıyor ve makinelerin çoğunluğunu kendisi tasarladığı için dünya üzerindeki farklı ülkelerden makineleri satın alan fabrikaların çalışanlarına eğitimi de kendisi Almanya'da veriyor.
"Normalde eğitimlere 5-6 kişi gelir; Çin'den geldiler 18-19 kişi. Birbirimizi duyamıyoruz" falan diyip fotoğraflarını gösterdi. Sürekli fotoğraflar çekiyorlardı; herkes merakla makinelerin heryerini inceliyordu, diye de ekledi.
"Neyse, eğitim bitti, memleketlerine döndüler. Ortalama 2-3 ay sonra makineyle ilgili yedek parça veya bakımla ilgili sorular gelmeye başlar ve genellikle çözemedikleri arızalarda beni ararlar ve ben de fabrikalara giderim. 1 yıl geçti ses yok, 2 yıl geçti ses yok. Makineye güncelleme yaptık ve gidip eğitimini vermem gerekti.
Bir gittim ki makineden 20 tane daha üretmişler. Sattığımız makineyi söküp, inceleyip, birleştirip 20 tane daha üretmişler. Milyon dolarlık makineler, düşünün..."
"Bir gün eğitim odasına geldiğimde bilgisayarımla uğraştığını son anda fark ettiğim biri vardı. Kem küm etti. Birkaç gün sonra bilgisayarım çöktü. Sanırım tüm dosyaları da kopyaladılar. Çin'den hiçbir şey almam da aldırmam da. Hem kopyalamaktan başka bir şey yapmıyorlar yani emek hırsızlığı hem de ucuz/kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim."
Demişti
150 beygir bu araç, 280 tsi nereden geliyor anlamadım ama.
Oturma yerleri çok kötü ama bence, sandalye gibi. Golf'te recaro tarzı koltuk görmeye alışmışız bunlar bana dümdüz geldi.Koltuklarda 10 numara (parcalı derili )
Alcantaradan 8 yıldır bay geldi , çeşitlilik yok
En azından bir zamanlar opsiyon olan
Parcalı derili ergoactive koltukları vw avrupalıdan / tr den çalalı 3 yıl oldu
Anlattığınız bu olayı hepsi yapıyor merak etmeyin, appledan samsunga toyotadan vw hepsi patent sistemi bu şekilde işliyor uluslarası mahkemelerde dava edip tazminat alabilirsiniz ama artık şirketler de çok uluslu oldukları için neyin nereden çıkacağı da belli değil önemli olan makine değil makinenin üstüne bastığı logo, iphonedan daha iyi atıyorum 5nm işlemcili 1 tb hafızalı telefon yapsam adını da hüdavendigar plus 1 koysam alır mısınız, işi bilen 10 kişi alır o kadar.@Savatage hocam belki de kendileri üretmiştir diyince aklıma tercümanlığını yaptığım Alman bir mühendisin anlattığı olay geldi (daha önce burada Polo olayını anlattığım aynı mühendis).
Bu mühendis Almanya'da sigara yapma makinesi üreten büyük bir şirkette çalışıyor ve makinelerin çoğunluğunu kendisi tasarladığı için dünya üzerindeki farklı ülkelerden makineleri satın alan fabrikaların çalışanlarına eğitimi de kendisi Almanya'da veriyor.
"Normalde eğitimlere 5-6 kişi gelir; Çin'den geldiler 18-19 kişi. Birbirimizi duyamıyoruz" falan diyip fotoğraflarını gösterdi. Sürekli fotoğraflar çekiyorlardı; herkes merakla makinelerin heryerini inceliyordu, diye de ekledi.
"Neyse, eğitim bitti, memleketlerine döndüler. Ortalama 2-3 ay sonra makineyle ilgili yedek parça veya bakımla ilgili sorular gelmeye başlar ve genellikle çözemedikleri arızalarda beni ararlar ve ben de fabrikalara giderim. 1 yıl geçti ses yok, 2 yıl geçti ses yok. Makineye güncelleme yaptık ve gidip eğitimini vermem gerekti.
Bir gittim ki makineden 20 tane daha üretmişler. Sattığımız makineyi söküp, inceleyip, birleştirip 20 tane daha üretmişler. Milyon dolarlık makineler, düşünün..."
"Bir gün eğitim odasına geldiğimde bilgisayarımla uğraştığını son anda fark ettiğim biri vardı. Kem küm etti. Birkaç gün sonra bilgisayarım çöktü. Sanırım tüm dosyaları da kopyaladılar. Çin'den hiçbir şey almam da aldırmam da. Hem kopyalamaktan başka bir şey yapmıyorlar yani emek hırsızlığı hem de ucuz/kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim."
Demişti
Hocam adamlara kendi pazarı yetiyor zaten, sıkıntı burada başlıyor bence.Anlattığınız bu olayı hepsi yapıyor merak etmeyin, appledan samsunga toyotadan vw hepsi patent sistemi bu şekilde işliyor uluslarası mahkemelerde dava edip tazminat alabilirsiniz ama artık şirketler de çok uluslu oldukları için neyin nereden çıkacağı da belli değil önemli olan makine değil makinenin üstüne bastığı logo, iphonedan daha iyi atıyorum 5nm işlemcili 1 tb hafızalı telefon yapsam adını da hüdavendigar plus 1 koysam alır mısınız, işi bilen 10 kişi alır o kadar.