@mbonat Shell koyacaktım önceki yağım shell 0w30 idi vw uyumlu bulmakta zorlanıyorum çoğu yerde yok. 5w 30 a geçecektim fakat çoğu usta aynı yağdan devam et dedi.
0w-30 yağlar pahalı olduklarından dolayısıyla çok fazla satılan bir yağ olmadığı için yeni tarihli bulmanız kolay değil.,
İlaveten Motul Specific yağlar zaten çok talep gören bir yağ değil., birde 0w-30 zaten çok fazla satılmıdağını hesaba kattığımız zaman., bu iki olumsuzluk birleşince yeni tarihli bulmanız biraz zor.,
Aracı kullandığınız süre boyunca bir yağ markasında karar kılıp 0w-30 veya 5w-30 hangisini kullanacaksanız bir karar verip aracın ömrü boyunca o yağı kullanmanızı öneririm.,
Bir arkadaşım motul daha iyiymişş dedi, yok efendim ahmet mobil daha iyi dedi., alican castrol en iyisimişş dedi dedi vs.. kimse aracınızı sizden daha iyi bilemez., kulaktan duyma bilgelere pek itibar etmeyin., aracı kullanırken hep bi kulağınız motorda sesini dinlemekte olsun..
Motul, Liqui Moly, Mobil 1 vs.. bu yağlar standart bir kullanıcının arasındaki kalite farkını tespit edebilmesi çok zor., bilindik kaliteli marka yağların hepsi 3 aşaağı 5 yukarı birbirine yakındır.,
Burada esas önem göstermeniz gereken nokta hangi yağı tercih ederseniz edin alacağınız yağın orjinal mi sahte mi en önemli nokta budur.
Her bakımda farklı marka bir yağ kullanarak motoru deneme tahtasına çevirmemenizi öneririm., Ortada bir sebeb yokken yağın viskozitesini (kalınlığını) değiştirmek zaten belli riskleri beraberinde getirir., Motorlar yapısı gereği ani değişiklikleri hiç sevmezler.!!
Doğru yöntem; yaşadığınız yerin iklim şartlarına göre bir yağ viskozitesi seçmektir.
Siz yeter ki yağı zamanında değiştirin, bakımlarını aksatmayın, orjinal veya bilindik kaliteli yedek parçalar kullanın., bunlara özen gösterdiğiniz zaman yağ markasının önemi olsa olsa devede kulak kadar olur..