On 03.06.2020 at 10:32 PM, frknyldrm yazdı:
Firmanın 28 Mayıs'ta göndermiş olduğu eşikler, sürat (!) kargo sayesinde anca bugün elime ulaştı.
İşten arabaya vakit ayıramıyorum bu aralar, ilk fırsatta uygulayıp sonuçları buraya yazmak istiyorum.
Sadece arkaları gönderelim demişlerdi ama sağolsunlar tam set göndermişler, önlere de detaylı bakacağım az da olsa sürtme varsa onları da değiştireceğim.
Arka eşikleri biraz inceledim de bir şey dikkatimi çekti, bir eşikte krom kısım plastiğe çok güzel oturmuş, elle krom kısma bastırınca altında hiç boşluk yok, köşeler daha yüksek değil vs. gayet iyi.
Diğerinde ise krom kısmın bir kenarı hafif yukarda, elimle bastırdığımda arkasında boşluk olduğu anlaşılıyor. Krom plastiğe yapıştırma mı yoksa başka bir şekilde mi birleştirilmişler bilmiyorum ama ufak bir boşluk var aralarında. Eşiğin yüksekliği yeteri kadar azaltıldı ise bu sorun olmayacaktır ama.
İlgi alaka güzeldi, üründeki problem de çözüldü ise S dizayn, övgü ile bahsedeceğim bir Türk markası olacaktır benim için.
Ekli dosyayı görüntüle 33615
Eşiği zemine yapıştırmadığım için altında hafif boşluk olduğundan plastik kısım da esniyor ama umarım krom kısımdaki hareket anlaşılıyordur. Parmağımla plastik kısımdan bastırarak plastik kısmın olabildiğince düz durması için uğraştım ama görüntüyü kapatmamak için ortadan bastıramadım tabi.
Bugün ön eşikleri de kontrol ettim ve onların da sürttüğünü gördüm, epey bir uğraş vererek hepsini söküp zeminlerini güzelce temizledim.
Yeni gelen eşikleri öncekilerle kıyasladım. Plastik kısmında bir değişiklik yok, sadece krom kısmı plastik kısma daha iyi gömmüşler.
Zaten plastik kısımda ölçü değişikliğine gidecek olmaları bana pek mantıklı gelmemişti, çünkü bunlar için kalıplar hazırlanıyor neticede ve ölçü değişecekse kalıp da değişmeliydi.
Yeni kalıp yapmak/yaptırmak da öyle kolay bir iş değil yani bildiğim kadarıyla.
Neyse...
Arka eşiği yapıştırıp deneme yaptım, 1-2 aç-kapadan sonra bir köşeden çizildiğini gördüm. Yine de emin olmak için üstüne bez bant vurdum ve tekrar denedim.
Netice itibariyle yeni eşikler de sürtüyor. Eskileri sökmek için o kadar uğraş verdikten sonra yenilerinin de sürttüğünü görmek üzdü beni.
Firmaya yazdım, cevap ne olur bilmiyorum ama bütün hevesim kaçtı açıkçası.
Babamın aracında kullanacağım artık, onda da sürtmezse tabi.