Herkese iyi günler dilerim ben aracımın aküsü %70 e geldi akü değiştirmeye karar verdim aracım golf7 midline plus ancak star-stoplu bir akü aracımdaki star-stopsuz bir akü taksam bir sıkıntı cıkarır mı acaba ?
Takamazsınız., takarsanız bir süre sonra sıkıntı çıkaracaktır., araç benzinli ise EFB tip., dizel ise AGM tip akü almalısınız..Herkese iyi günler dilerim ben aracımın aküsü %70 e geldi akü değiştirmeye karar verdim aracım golf7 midline plus ancak star-stoplu bir akü aracımdaki star-stopsuz bir akü taksam bir sıkıntı cıkarır mı acaba ?
Sen efb takabilirsin sıkıntı yok.,@forzaGilles
Şimdi güçlendirilmiş (hormonlu) efb+ (plus) denen akü takılı bende
Araç tdi
+ Sını görmezden gelip fix piyasa efb akü taksam ? Yada ben öyle düşünüyorum ? Yanlışmı yaparım ?
Birde bu dizel / benzinli golfte
Efb/agm ayrımıda bende kuşku uyandırıyor?
High 1.0 tsi golfte efb
High 1.6 tdi golfte agm (bende fabrikasyon efb+)
2 aracında elektrik çeken donanım tesisatı aynı ?
Led ön farlar / arka led stoplar/ klimalar eş değer güçte
Hadi tdi da fazladan buzdolabı mikrodalga fırın falan olsa anlarım.
Düz Efb ? Takayımmı akü bitince?
Aküyü araca tanıtırsanız sorun olmaz. Tanıtmaz iseniz de akü tam şarj olmaz çünkü arada 9ah fark var.Küçük tip akü ve amper/ marş değerleri düşük. Bu aküden bulmak zor. Vartanin sitesinden baktığımda şu aküyü önerdi.
Blue Dynamic EFB 560 500 064
60 Ah
640 A
Amper marş değerinin farklı+ olması sorun yaratır mı ?
Hocam öncelikle akünüzün ölçülerini bilmemiz lazım..?Selamlar. Akümle ilgili şüphelerim var. Pandemi in ilk zamanında 3-4 gün araç yatınca takviye ile çalıştırmak zorunda kaldım. Sonrasında sorun olmadı ama 1 günden fazla calismadiginda aracı ilk calistirdigimda manevra park fonksiyonu devre dışı uyarısı veriyor.
Benim araç 1.4 TSI Leon ama act ve start stop yok aşağıda akünün fotosunu ekliyorum.
Küçük tip akü ve amper/ marş değerleri düşük. Bu aküden bulmak zor. Vartanin sitesinden baktığımda şu aküyü önerdi.
Blue Dynamic EFB 560 500 064
60 Ah
640 A
Amper marş değerinin farklı+ olması sorun yaratır mı ?
@forzaGilles Hocam bu konuda yorumunuzu rica ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 42941
Farkı ömür bakımından biraz daha dayanıklı., soğuk hava gibi koşullara karşı mukavemeti daha fazla ve soğuk marş basma gücü (CCA değeri) bakımından daha iyi., EFB aküler standart akünün biraz daha teknojisi geliştirilmişi diyebiliriz., çalışması açısından bir fark yok.@forzaGilles
@Terms
Bilgiler için teşekkürler. Efb ile efb olmayan aküde ömür farkı dışında fark oluyormu ? Teknoloji ve çalışması açısından yani.
Kodlamayi nasıl cozebilirim o konuda pek bilgim yok.