Çok ilginç normal bir araçtan farkı yok büyük ihtimal şarj düşük olduğunda sistem motoru çalıştırıp aküyü şarj ediyor aksi halde webasto ateşleme için bir kaç saat çalışa çalışa zamanla şarj falan bırakmaz. Webasto denilen sistem alman marka her tür kara taşıtı hatta deniz taşıtlarında bile kullanılıyor, vw hangi markayı kullanıyor bilmiyorum ama halk dilinde genelde bu sistemler webasto diye anılıyor. İki tür sistem var kuru üfleme ve motor suyu ısıtıcılı sistem. Kuru üfleme için araca bir sürü delik açılması gerekiyor açıkcası ben bundan yana değilim. Direkt motor suyu ısıtılarak klima kanalından üfleme sağlanan sistem motor sağlığı için de çok güzel, bu sayede kışın eksi 15 derece yüksek motor aşınmasının da önüne geçilmiş oluyor. Yakıt tüketimi saatte max 0.25lt motorun enerji ihtiyacının yüksek olduğu durumları da katarsak saatte 1 lt geçmeyeceğini düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 31831Ho
Hocam aracimin konusundan buldugum su fotografta da göruldugu uzere Varta aku 68Ah lik. Karsilastirma yapabilirsiniz.
En önemli sıkıntı parça tedariği ve montaj servis bunu yapar mı ya da yapabilir mi tam emin değilim 4-5 bini bu sistem için gözden çıkardım fakat araç ile uyumlu bir sistem olmasıni istiyorum yoksa satıp benzinli alacaz başka çaresi yok.
Moderatör tarafında düzenlendi: