Kingslayer
Üye
- İsim
- Jaime
Arkadaşlar merhaba, forumda bulunan diğer başlık altındaki yorumum ve arkadaşların da isteği üzerine detaylı bir paylaşım yapmayı düşündüm, henüz uygulama yapma fırsatım olmadı fakat oldukça detaylı bir araştırma yaptım. Asda3 nikcli arkadaşım sağolsun Audi A3 aracında bulunan kapıdaki out (dış) kısımdaki fitil yapısını inceledik. İncelemem sonucunda N11 veya muhtelif sitelerde satışta bulunan eğimli D fitil olarak geçen fitilin Golf 7 kapılarındaki ölçüleri sağladığını gözlemledim. Dilerseniz öncelikle bir Audi A3 kapı kısmındaki fitilleri inceleyelim;
ÖN KAPI
Gördüğünüz gibi, kapı dışındaki fitillerin gövde üzerinde karşılıkları (yuvaları mevcut) Golf 7 için bu tam olarak mevcut değil yani Audi A3'te bu fitiller bu kısımlara oturacak iken Golf 7'de fitiller bu boşluklarda sıkışacaktır. Ki bu aslında istediğimiz bir durum sizlere aşağıdaki videodan da örnek verecek olursam fitillerin görevlerini yerine getirebilmeleri için %25 - 50 arasında sıkışma sağlanması beklenmektedir. Basit olarak ölçüyü bir kil veya daha da basiti sakız üzerinden alabilirsiniz. Fitilin gelmesini düşündüğünüz yere sakızınızı bırakın ve kapıyı kapatın sakız oradaki boşluğun yerini dolduracaktır. Bknz;
Son olarak arkadaşlar diyebilirsiniz o kadar anlattın sonuç yok . Ürünü sipariş geçtim bekliyoruz. Ürünler elime geçtikten sonra uygulamasını bizzat güzergahı belirledikten sonra yapmayı düşünüyorum. Ha eğer gelen bant olmazsa (su görürse vs.) ve primer işe yaramazsa dahi verim alırsam uygulamadan siyah silikon ile yüzeyden neredeyse hiç çıkmayacak şekilde uygulanabilir.
Anlatımda hatalarım olabilir düzeltmeniz veya önerileriniz benim için oldukça değerlidir. Hepimize sağlıklı günler diliyorum.
ÖN KAPI
Gördüğünüz gibi, kapı dışındaki fitillerin gövde üzerinde karşılıkları (yuvaları mevcut) Golf 7 için bu tam olarak mevcut değil yani Audi A3'te bu fitiller bu kısımlara oturacak iken Golf 7'de fitiller bu boşluklarda sıkışacaktır. Ki bu aslında istediğimiz bir durum sizlere aşağıdaki videodan da örnek verecek olursam fitillerin görevlerini yerine getirebilmeleri için %25 - 50 arasında sıkışma sağlanması beklenmektedir. Basit olarak ölçüyü bir kil veya daha da basiti sakız üzerinden alabilirsiniz. Fitilin gelmesini düşündüğünüz yere sakızınızı bırakın ve kapıyı kapatın sakız oradaki boşluğun yerini dolduracaktır. Bknz;
Son olarak arkadaşlar diyebilirsiniz o kadar anlattın sonuç yok . Ürünü sipariş geçtim bekliyoruz. Ürünler elime geçtikten sonra uygulamasını bizzat güzergahı belirledikten sonra yapmayı düşünüyorum. Ha eğer gelen bant olmazsa (su görürse vs.) ve primer işe yaramazsa dahi verim alırsam uygulamadan siyah silikon ile yüzeyden neredeyse hiç çıkmayacak şekilde uygulanabilir.
Anlatımda hatalarım olabilir düzeltmeniz veya önerileriniz benim için oldukça değerlidir. Hepimize sağlıklı günler diliyorum.
Ekli dosyalar
-
WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.16.41.jpeg152.6 KB · Görüntüleme: 76
-
WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.16.36 (1).jpeg82.9 KB · Görüntüleme: 72
-
WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.16.36.jpeg96.1 KB · Görüntüleme: 69
-
WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.16.37.jpeg83.7 KB · Görüntüleme: 65
-
WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.16.39 (1).jpeg290.1 KB · Görüntüleme: 66
-
WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.16.37 (1).jpeg116 KB · Görüntüleme: 65
-
egimli-d-fitil-bantli-d-fitil-egimli-d-sunger-arac-fitil__0548248014785036.png.jpg52 KB · Görüntüleme: 74
Moderatör tarafında düzenlendi: