@beratx kesinlikle kapılar rahat kapanmaya başladı yavaş yavaş şeklini almaya başlamış tavsiye ederim araç daha oturaklı oldu, fark hissediliyor yanı.Hafta içi sipariş geçiyorım bende hadi hayırlısı
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@iyilmaz Foruma hoşgeldiniz. Umarım keyifli vakit geçirirsiniz. Evet hocam size katılıyorum önce ben golf e bindiğimde gayet sessiz demiştim taki A3 sürene kadar. A3 gerçekten çok sessiz bir araç. Kapı filtilinin katkısı oldu.Herkese selamlar. 2 haftalık golf 7.5 highline ile aranıza katıldım ve forumda ilk aradığım konu ses yalıtımı oldu. 2020 mart ayında peugeot 3008 aracımı satıp Hyundai Kona aldım sıfır model. Ancak araçta inanılmaz yol sesi vardı 3008 den sonra rahatsız etti. 1 ay dayanabildim 2020 model bir leon fr ile takas yaptım ancak yine istediğimi bulamadım. En son leon uzerine para vererek golfe geçtim malum ses konusunda herkesin takdiri olan bir arabaydı. Ancak net söyleyebilirim ki hayal kırıklığına uğradım ve inanılmaz bir yol sesi var arabada.
Yalıtım konusunda baya şeyler öğrendim diyebilirim Hyundai kona ya 5bin lira masraf yapıp komple bagaj zemin camurluklar Yalıtım malzemesi ile döşetmistim altına pütür bile artırmıştım ancak kafayı takınca ne kadar iyilessede ses alma olayı yine de rahat vermiyor.
Fitil işine gelirsek onda da baya yol aldım. Arabanın a bloğuna Z fitil, B bloğuna D fitil, bagaja ve kaputa büyük D fitil çektim. Etkisi oldu mu evet oldu ama çok aman aman değildi.
Golfe de hepsini uygulamayı düşünüyorum çünkü abartmıyorum Leon daha başarılıydı daha 2 hafta önce sürüyordum ses algım taze hala. Golf beni bu konuda çok şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı arkadaşlar.
@Ahmet Tokmak Hocam insallah yarın videoları yüklerim buraya hareket halinde cekmistim ama rolanti ve kapalı yok onları da çekip yükleyeyim ama hissiyat olarak bayağı fark etti diyebilirim sonuç belki 3-4 db olabilir ama his çok ve zamanla kapı rahatladı.@Kingslayer Hocam video çektiniz mi? Bir de 100 km hızları üzerinde ne kadar farkedebiliyorsunuz fitillerin yararını?
Son olarak bir de eski fitillerin içerisine silikon serum sokup fitilleri daha dolgun hale getirme yöntemi var. Bunu denemeyi düşündünüz mü hiç?
@strayder Hocam insallah güzel şekilde montajını yaparsınız. Kalın tarafı kapı dışına gelecek zaten takmadan elinizde tutarsanız anlaşılır. Özellikle @Ahmet Tokmak hocanın dediği gibi üst keçe fitillerde kapı içi eğimli olduğundan kalın yer dışa bakacak.@Kingslayer hocam ben de aldım fitili kısmet olursa en yakın zamanda uygulama yapacağım, fakat takıldığım bir yer var. D şeklinde olan fitilin hangi tarafı içe hangi tarafı dışa bakmalı?