Herkese iyi günler, fotoğrafta görüldüğü üzere aracın motor kısmı biraz fazla kir toz tutmuş nasıl bşr temizlik yapmamı önerirsiniz?Kaput içini motor yüzeylerini kısomlarını nasıl temizlemek gerekir? Sizler motor kısmını nasıl temizliyorsunuz?
Sizin de motor tam keselik olmuş valla, kaç yıldır el değmiyor bu motora.Motor temizleyici uygula her yere, bekle 10 dakika, basınçlı suyla durula uzaktan tutarak, tekrar motor temizleyici uygula ve boya fırçası, jant fırçası aralara girebilecek kestirme fırçaları bunlarla heryeri fırçala köpürte köpürte, sonra tekrar basınçlı ile uzaktan tutarak durula, hiç birşey olmaz. İki gün önce yaptım.
Sonra bim mikrofiber bezlerle kurula, kuruladıktan sonra koch chemie motorplast (motor koruma ürünü) uygula. 6-7 ay tertemiz toz bile tutmaz. Risk var mı var, ama çok az, suyu uzaktan tutunca birşey olmaz. Alternatif yöntemlerde yok değil tabi, basınçlı su yerine mesela güçlü bir buhar makinası ile daha güvenli durulama olur.
Ekli dosyayı görüntüle 34022
ama yine de pırıl pırıl olmuş, siz de benim gibi detaycısınız belli oldu.@Culture33 aslında araç arkadaşın benim motorun bu kirliliğe ulaşması imkansız yağı kendi koymuş motora, okdar kirliydi ki istediğim gibi temizlenmedi bile. Site önünde bir saattlik temizlik oldu.