xMaganda
Üye
- İsim
- Mehmet Taha ÖZATİKE
Rica ederim hocam. Dediğiniz doğru sanırım ben de okumuştum onu ama el alışkanlığı edindikten sonra okumuştum. Şu an halen daha ışıkta falan durunca direk N ye alıyor elim. Bir de psikolojik olarak kendimi daha iyi hissediyorum öyle. bide bendeki dsg ile yeni golfteki dsg farkı var mı onu da bilmiyorum. D konumundan S ye geçiş şu anki golfteki gibi değil bende tuşla geçiyorsunuz. bir de auto hold açıkken durduğumda N konumunda ayağımı frenden çekince yeşil renk fren işareti çıkıyor gösterge ekranında ( ben senin yerine basıyorum diyor) Ama D konumunda bu işaret çıkmıyor. Bu nedenle psikolojik olarak durunca N ye alıyorum.krypkts dedi:Hoşbuldum hocam, kıymetli deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Çok güzel kullanmışsınız belli ki bu kilometrelere kadar sorunsuz gelmişsiniz Sıkışık trafikte N konumuna alırım genelde demişsiniz yorucu olmuyor mu o şekilde. Araçta AutoHold açıkken frene tam basıldığında araç D konumunda olsa da boşa atmıyor mu ? Okuduklarimdan bu sekilde hatırlıyorum yanlış olabilir hatırladığım. Yanlış mı biliyorum acaba ?@krypkts hoşgeldiniz aramıza. Golfüm henüz yok. 2 buçuk yıldır passatımız var. 2013 1.4 tsi 160hp dsg. şu an 38960 km de. Maşallah gram sorun çıkarmadı. 40 bin diyebilirz. Ama çok dikkatli kullandım bu zaman zarfında. ışıklarda durkalk trafikte N ye getiririm. start stopu kullanmam. park ederken aldığım günden beridir önce frene basarım sonra N ye getiririm sonra el freni çekerim. sonra ayağımı frenden çektikten sonra P konumuna getiririm. Ve asla yürür haldeyken N konumuna getirmem. Spor modda da kullandığım oldu baya. Bence DSG artık çok iyi ve dayanıklılığı arttı. Kullanma kurallarına dikkat ettikten sonra pek sorun olacağını sanmıyorum. Ha bir de ileri geri yaparak park durumlarında falan araç durmadan R ve D arasında hızlı geçişler yapılmaması gerekir bence. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.