Haha sagol hocam[mention=11839]HONEY[/mention] ne demek borcumuz varsa gereğini yerine getiririz [emoji846][emoji106]
Haha sagol hocam
Borç demiyelim
Güccük bir ceza
Yakinda tahsilata gelirim
Arkadaşlar 2-3 kere özellikle söylemişler., stepnedeki lastiği kullanmamanızı önermişler.,@ogzogz rotasyon yapmistim 28binkm de on ile arka tekerleri.aslinda sirf lastik icin janti bile satmayi dusunmustum.ilk gordugumde cok sasirmistim jant ve lastigi bence gereksiz lüx bide extra agirlik araba icin.muhtemelen o bagajdaki 2015 tarihli lastigi kullanicam.
Aracım 1.5 yaşındayken yaklaşık 27 28 bin km civarlarındayken sağ ön lastiği yanaktan yarmıştım. Aracım fabrikadan 4 mevsim lastikle geldiği için zor bulunan bir modeldi hem Xl yanak hem de goodyear vector 4seasons gen1 yani o zamanlar gen2 bulunuyordu ama gen2 ile gen1 ismi hariç birbirine benzemiyor Stepnedeki 4 mevsimi sağ arkaya takıp eski aracımızdan çıkan bir lastiği de stepneye taktım. @41HU367 hocamın lastikler zaten bitmiş, 4 tane 0 lastik alıp keyiflice aracını sürmesi lazım.Arkadaşlar 2-3 kere özellikle söylemişler., stepnedeki lastiği kullanmamanızı önermişler.,
Buradaki sıkıntı siz yedek lastiği aracı aldıktan 1-2 yıl içinde değerlendirmek isteseydiniz o zaman hiç sıkıntı olmazdı ancak 5 sene boyunca yatmış lastiği alıp kullanmaya kalkarsanız işte o zaman tehlikeli bir iş yapmış olursunuz.,
5 sene boyunca yatan bir lastikte kordları ve telleri artık eskisi gibi olmaz., 1 lastikten tasarruf edicem derken diğer taraftan risk almış olursunuz., çocuklar için daha temkinli kullandığınızı söylüyorsunuz fakat diğer taraftan tek lastikten tasarruf için risk almaya değer mi bence değmez..
O bagajdaki lastiğin bu saatten sonra tek bir amaca hizmet edebilir., lastiğiniz patladığında sizi yarı yolda bırakmamak hepsi bu.., o lastikten başka bişey beklemeyin., gerekirse daha ucuz ekonomik lastik alın ama o lastiği kullanmayın..!!
Yerinizde olsam stepneye dokunmazdım. Daha doğrusu basınçlarını kontrol edip tekrar yerine koyardım. Artık 5 yıldan sonra o lastik sertleşmiştir, yata yata eskimiştir sıcak soğuk vs. Lastiklerinizle de yerinizde olsam otoban hız limiti olan 120’yi geçmezdim ne olur ne olmaz. Şu pandemi günlerinde çok kullanmıyorsanız ayda max. 300-500 km yapıyorsanız kışlıkları takana kadar(kasıma kadar) İdare eder gibiler ama lastikleri iyice incelemek şart içi dışı Yanakları tabanları vs. Ekimden sonra artık vedalaşabilirsiniz.@bf417 aslinda beni o catlaklar korkuttu dis derinligi daha goturur gibi ama catlaklar sikinti bide bazen colukcocuk yokken otobanda gazada gelmiom degil bakalim arayistayim