yally
Üye
- İsim
- Yalçın
Hocam sizin adınıza sevindim. Media konusunda hiç bilgim olmadığından tecrübelerinizden yararlanmak amacı ile soruyorum;Kendi aracimda medya işini yeni bitirdim. Tecrübelerimi soyle aktarayim.
Parlak yeni tip ekran takacaksaniz oldukca dikkat edin, cizgi halinde olu pixel cikma yuzdesi çok fazla bu ekranlarin ve yakin zamanda abartili sayıda boyle ekran girdi avrupa'dan Türkiye piyasasina. Ekranin parçalı yapısından dolayi esit araliklarda gozle gorunmeyen 5 çizgi var ama olu pixel olanlar gozle cizgi halinde ozellikle beyaz zeminde gorunuyor. Ve bu ekranlar bir sure sonra tamamen bozuluyor. Ben hem orta konsol'a cok daha uyumlu buldugum hemde ekran kalitesi problemsizligi daha iyi oldugu icin eski tip Tuşlu 8" Discovery Pro ekrani kullandim.
Unitelere gelince, nispeten ucuz olan 819 unitelerle satiyorlar gordugunuz gibi, bu ünitelerde normalde appconnect destegi ve geri gorus kamera destegi yok ve hafizalari dusuk. Sonradan appconnect yapilabiliyor ancak islemci ve hafiza düşük oldugundan açılışı menuleri biraz yavaş. 824 olanda ise 819'a ek geri gorus kamera desteği ve appconnect var ama hafiza ve yavaslik ayni. 840 olan cihazlarda ise hafiza ve islemci daha yüksek ve hiz daha iyi. Ayrica 840'larda hayalet ekran destegide var ilerde dusunuyorsaniz. Ben 840C cihaz bulup aldim bu nedenlerden. Hali hazirda aracinizda 819 varsa onda appconnect vs actirmak mantikli ama yeni cihaz alacaksaniz 840 bulabiliyorsaniz tercih edilmeli.
Torpido ben cikmacidan 400TL ya buldum gayet temiz, kablo setide 850TL (uzatma, ekran, anten, usb, usb soket) civari bulunabiliyor.
Herşey dahil anahtar teslim bana 4.2K gibi bi rakama maloldu.
Ama ekranlardaki menülerin tam olmasi, orta ekranda herşeyin eksiksiz oluşu, direksiyondaki sesli komut tuşunun calismasi, appconnect ve en onemlisi harika ses kalitesi icin değdi dogrusu.
Fiyatlara bakilirsa arkadaslar kaynak bulmus ve kar edecekler, ama biraz yuksek sanki benim son 1 ay içinde yaptigima gore.
Bende 1 set daha var arkadasim için topladim ama daha karar veremedi. Yakin zamanda takmazsa eger bana maliyetine yakin bi rakama satacagim
Taktığınız ürünler OEM ürünler mi yoksa yüksek kalite yan sanayi midir?
Bileşen kaldırma mevzuları bu ürünler için geçerli mi?