2013 model 1.6tdı 105.000km de devirdaim bozuldu [emoji2357]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir ara kaçıranı affetmemek lazım hatası büyük kesin cezasınıDevirdaim bir ara kaçırmış sonrada kurumuş dediler. Değişmesine gerek yok dediler. sizin fikriniz nedir?
1.2 isi
Ucuz olsun diye düşündüler, isteseler 1 milyon km dayananı yapılır.Triger ve devirdaimi değiştirdim. Çıkan devirdaimin pervaneyi kapatan metal ceketi baya bollaşmıştı. Bazen takılıyordu. Hakikaten vw mühendisleri bunu böyle tasarlarken ne düşündü acaba. Parça bozulsun bizde oradan para kazanalım demişlerdir. Akıl işi değil.
Normalde 120k değişir benim aracım da 82k 120ye kadar devir daim gidecek nasılsa, ne zaman giderse o zaman değiştirme planım var.Benimde bir sorum olcak 85.000 2013 1.6 tdi dizel bir arabanın trigerini 90 binde degistirmek mantıklı mı aracı ağır bir bakima almak için erken mi yoksa?
Ben 108.000 de sokmuştum ağır bakımaBenimde bir sorum olcak 85.000 2013 1.6 tdi dizel bir arabanın trigerini 90 binde degistirmek mantıklı mı aracı ağır bir bakima almak için erken mi yoksa?
Hocam benimde aracım 1.6 tdi 2013 ocak çıkışlı idi geçtiğimiz yıl 84.000 km de ağır bakım yaptırdım çıkan triger kayışı ve devirdaim iyi durumda idi ben açıkçası bu kadar iyi beklemiyordum aracı çok sert kullanmıyorsanız ağır bakımı birazdaha geciktire bilirsiniz ancak bizim araçlardaki devirdaimler 100bin km lerde bozuluyor bunuda unutmayın.Benimde bir sorum olcak 85.000 2013 1.6 tdi dizel bir arabanın trigerini 90 binde degistirmek mantıklı mı aracı ağır bir bakima almak için erken mi yoksa?
Aynen korkmayın bir şey olmaz, korkuyla olacak iş de değil kopacaksa 50binde de kopar 80 binde de bu mantıkla zorlarsak her bakımda triger değiştirmek gerekiyor, üretici dizel 120 benzin 180 diyorsa emin olun 200e kadar dayanıyor demektir. 120 dedi mi değiştirin devir daime de bakın sızınyı yoksa ona da devam. Ama genelde 100 gibi o da gidiyor@bf417 yani gittiği kadar gitsin degistirmeyelimmi diyorsun 7 senelik araba bir sıkıntı yok şuan biraz daha km yapsın o zaman bakarız.