Halojen far ampul neden led ile değiştirilmemeli..

Halojen uyumlu sis farına LED ampul takan bir Golf daha..

IMG_20241021_223634.jpg

Ne diyelim.. bilgisiz, bencil ve saygısız bir kullanıcı. Bu tür kullanıcıların aynı zamanda ön camında cam filmi oluyor. Trafikte böyle gösteriş meraklısı, ilgi, dikkat çekmeye çalışan sorumsuz sürücüler oldukça fazla..

Ekli dosyayı görüntüle 78854

Ne diyelim.. bilgisiz, bencil ve saygısız bir kullanıcı. Bu tür kullanıcıların aynı zamanda ön camında cam filmi oluyor. Trafikte böyle gösteriş meraklısı, ilgi, dikkat çekmeye çalışan sorumsuz sürücüler oldukça fazla..
Merhaba her ön cama film yaptıranları dediğiniz kategoriye almamak lazım. Benim aracımın da ön camında film var ama tamamen güneşten korunma amaçlı ve 0.5 numara incecik bir film. Kurallara uyan gerektirdiği hızlarda kullanan ve çoğunlukla saçma sapan hareket yapmayanlara karşı saygılı olan bir sürücüyüm. Neden ön cama film yaptırdığıma gelirsek yazları 50 derecenin üzerinde sıcaklığa sahip olan Adana'da yaşıyorum:) Bence genelleyici konuşmamak lazım hocam saygılar.

Merhaba her ön cama film yaptıranları dediğiniz kategoriye almamak lazım. Benim aracımın da ön camında film var ama tamamen güneşten korunma amaçlı ve 0.5 numara incecik bir film. Kurallara uyan gerektirdiği hızlarda kullanan ve çoğunlukla saçma sapan hareket yapmayanlara karşı saygılı olan bir sürücüyüm. Neden ön cama film yaptırdığıma gelirsek yazları 50 derecenin üzerinde sıcaklığa sahip olan Adana'da yaşıyorum:) Bence genelleyici konuşmamak lazım hocam saygılar.
Merhaba.
Ön cam filmi yasal değildir.
Ki burada bahsettiğim durum gece sis lambası açık gezen araçların çoğunluğu "genelde" ön camları filmli oluyor. Sebebi de önünü göremeyecek kadar koyu cam filmi kullanmaları.. yani sis lambaları açık olmasa camında film olup olmaması önemli değil. Diğer sürücüleri etkileyen sis lambasıdır. Cam filmi değildir. sonuç sayı veremeyiz ama bu bir gerçek.
İki durumu ayırt etmek gerekir. Ama ön cam filmi ne sebeple kullanıldığının bir önemi olmadan yasaktır.
Saygılar.

Son düzenleme:
Merhaba.
Ön cam filmi yasal değildir.
Ki burada bahsettiğim durum gece sis lambası açık gezen araçların çoğunluğu "genelde" ön camları filmli oluyor. Sebebi de önünü göremeyecek kadar koyu cam filmi kullanmaları.. yani sis lambaları açık olmasa camında film olup olmaması önemli değil. Diğer sürücüleri etkileyen sis lambasıdır. Cam filmi değildir. sonuç sayı veremeyiz ama bu bir gerçek.
İki durumu ayırt etmek gerekir. Ama ön cam filmi ne sebeple kullanıldığının bir önemi olmadan yasaktır.
Saygılar.
Merhaba, sonradan lede çevrilen farlar ve sisler konusunda bende sizinle aynı düşünceye sahibim. Evet ön cama film uygulaması yasak ama polis çevirmelerinde hiçbir ters durumla karşılaşmadım ön camda film olduğunu söylemelerine rağmen. Bunu iyi birşeymiş gibi söylemiyorum demek istediğim şu kolluk kuvvetleri bile önemsemezken önüne gelen herkes arabasının her yerine led takıp projektör gibi gezer ortalıkta ve araçlarının tüm camlarını zifiri simsiyah yapar.

Merhaba, sonradan lede çevrilen farlar ve sisler konusunda bende sizinle aynı düşünceye sahibim. Evet ön cama film uygulaması yasak ama polis çevirmelerinde hiçbir ters durumla karşılaşmadım ön camda film olduğunu söylemelerine rağmen. Bunu iyi birşeymiş gibi söylemiyorum demek istediğim şu kolluk kuvvetleri bile önemsemezken önüne gelen herkes arabasının her yerine led takıp projektör gibi gezer ortalıkta ve araçlarının tüm camlarını zifiri simsiyah yapar.
Dediğim gibi altı çizilmesi gereken kısım her 12 volt görülen yere LED takılabileceğini düşünen bilgisiz kullanıcılar.
Lümen değeri çanak yapısı uyumsuz defalarca yazdım.
Konu kişiselleştirilmiş bir konu değil. O sebeple cam filmi ile ilgili durum tamamen sis lambası gereksinimi duyuyor olmaları. Sis lambasına LED takınca kısa fardan daha yükseği yanları , ileriyi aydınlattığı ve hatta yerden de yansıma durumu doğuyor. Kısaca dikkat ettiğimde sis lambası açık olup ön camından içeri görünmeyen araçların tesadüf olmadığı ve maalesef isteyerek ya da istemeyerek karşıdan gelen sürücüleri rahatsız edebileceğini hesaplayamamaları, bunu algılayamamaları..

Konuğumuz Polo.
Uzunları açık galiba diye selektör yaptım.
Daha bu bişey değil diyerek o da selektör yaptı.
Yetmez, sis lambası da var.
Arkadaki binanın 4. katına kadar aydınlatıyor.
Gerçekten sanat eseri.
Alkış, şak şak şak..
IMG_20241022_215414.jpg

Son düzenleme:
Az önce bir konu gördüm.
Farlar yetersizmiş.
Ön camda koyu cam filmi var.
Sorun koyu cam filmi.
Kısaca farda sorun yok.
Aslında bunu farketmek zor olmasa gerek ancak biz hem cam kenarında hem de koridorda oturmak istiyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 78854

Böyleleri denk gelince acımıyorum uzunları açıyorum, bıktık artık şu sonradan led ampulden, bu sıralar daha saçma bir şey fark ettim, insanlar şehir içinde uzun farlar açık geziyor ve bu tek tük değil hergün en az 3 4 araba denk geliyor bu şekilde, bu derece bilinçsiz davranmamak lazım.

Böyleleri denk gelince acımıyorum uzunları açıyorum, bıktık artık şu sonradan led ampulden, bu sıralar daha saçma bir şey fark ettim, insanlar şehir içinde uzun farlar açık geziyor ve bu tek tük değil hergün en az 3 4 araba denk geliyor bu şekilde, bu derece bilinçsiz davranmamak lazım.
Maalesef tuhaf sürücüler gitgide artıyor. Bir durum olsa da uzunları açsak diye hazırda bekleyen hatta gereksiz aksiyon yaratan sürücüler var. Geçenlerde arka sisleri açık bir araca selektör yaptım uyarı maksatlı. Sonra hemen sağa geçip önüne geçmemi sağlayıp uzunları açtı. Ben de geri sisleri bir iki defa açtım kapadım anlasın diye ama zaten potansiyeli o lambayı bir marifetmiş gibi söndürmeden devam etti.
Sis lambası ile gezenler aslında durumu anlamamış olma durumu sebebiyle utanacaklarına pişkin pişkin hâlâ böyle sürüş yapabiliyorlar. Bir de olmazsa olma LED dönüşüm.. pardon let-zonon..

Geri
Üst Alt