@jajaja @mcanerol @mse
@silvershadow Fabrikadan öyle geldiğini biliyorlar bayiler, araçların üzerinde özel işaret de oluyor, aracın geçmiş kayıtları da ellerinde var. 2 kat boyalı Jetta nın sahibi aracın üzerinde "turuncu renkli" değişik bant gördüğünü söylemiş idi. Tabi bunlar araç tesliminden önce temizleniyor normalde biz göremiyoruz.
Bazıları da fabrikadan normal çıksa da yolda ya da servislerde hasara uğruyor onu da servis onarıyor.
Elbette tüketiciye bilgi vermeleri gerekiyor ancak vermiyorlar.
Boya kalınlık ölçümünü satış elemanından yapmalarını isteyebilirsiniz, onlar yapmak zorunda eğer siz isterseniz, sizin bir alet ile gitmenize gerek yok. Ben yine de kendi ölçü aletimi götürmüş idim, ana parçaları kabaca ölçtüm sonra daha fazla ölçmeden teslim aldım (zaten plakası çıkmış idi).
Bayiden ölçüm istemek en uygunu (bunu aracı size tescil etmeden önce yapmalısınız). Size verecekleri araç belli olduktan sonra "tescilden önce boya kalınlığını ölçtürmek istiyorum" diyerek bunu yapabilirsiniz. Biraz uğraşmak gerekiyor.
Bunu yapmadıysanız teslim alırken ya onlar ya da kendiniz ölçmelisiniz. Ancak parasını ödeyip plakayı çıkarttıktan sonra teslimat sırasında boya sorunu nedeniyle aracı bayiden teslim almasanız bile işler çok daha zorlaşıyor, en iyisi önceden tespit ettirmek ve alırken de tekrar kontrol etmek.