Spor Yay Yerinden Çıkma Sorunu

ekim

Üye
İsim
Yunus
Herkese merhaba,

1.2 TSI Mk7 kasa aracımda Eibach 35mm E10-15-021-01-22 kodlu yay var.

Araci lifte alıp indirdikten sonra kasislerden geçerken arka taraftan sürtme sesi geliyordu eğilip baktım arka yaylardan biri yamuk duruyor. yayları taktırdığım yere götürdüm aynı şekilde kaldırıp yerine oturttular ancak benim aklıma takılan soru şu aramızda böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? her araç lifte alındığında böyle bir sorun çıkacağa benziyor.

IMG_5241.jpg

Konu eski ancak araçlar bu şekilde muayeneden geçiyor mu
Üzerinden baya zaman geçmiş ama beni de ilgilendirdiği için cevap yazayım dedim spor yaylarla muayenede sorun çıkmıyor.

Araç lifte kalkınca bugün benimde başıma geldi sol arka yay yerinden çıktı hareket halindeyken Allahtan hızım fazla değildi spor yay kullananların aklında bulunsun

Upvote 0

Kaliteli yay nerdese orjinal yayla boyları bir olur ben kendi aracımdada aibach var bu şekilde çıkmaz yerinden arabana uygun kodda olduğuna emin misin ben çıkarmak için arka alt tablayı Sökmem gerekiyor çıkmıyor yay çünkü

Upvote 0
Ve resimdeki araç torsiyon gibi duruyor yay kodunu araştır isterseniz yoksa da altına 1cm takoz at çıkmaz

Upvote 0
Plastik kelepçeyle sanki çözüm buluyorlar gibi o formülü bi tecrübe etmek lazım. En azından hiç yoktan iyidir metoduyla mantıklı olabilir. Belki de başka bir amaçla takılıyordur fakat görmüşlüğüm var.

Upvote 0
Vogtland,Eibach,Kw-St,H&R..sadece bu yayları baz alarak yorum yapacağım,çünkü bu markalar araca özel tam ölçüde ve kaliteli yay üretmekte,birkaç marka daha var ama onlar ülkemizde pek bulunmuyor,en yaygın kaliteli markalar bunlar.
Velhasılkelam,bu markalardan aracınıza özel(Marka-Model-Motor)yay aldığınızda öyle yayın yerinden çıkma vs gibi sorunlarla kesinlikle ama kesinlikle karşılaşmazsınız.
Anca,fiyelimki doğru kod'ta yay aldınız ama ikinci el ve yay yerinden çıkıyorsa bilinki o yayda pres var,yada kesme!
Bu şekilde muaeneden geçilirmi diye sorulmuş,hayır kesinlikle geçemezsiniz!Spor yay muaeneden geçer evet ama muaenede lifte çıkınca yerinde stabil duruyorsa,diğer türlü kesinlikle geçmez.Eğer ırjinal yayınız presli yada kesikse ve lifte kaldırınca yerinde oyunuyorsa oda geçmez!Yani anlaşılacağı gibi burada kriter yayın markası felan değil,oturması gereken yerde stabil sağlam duruyormu,boşa çıkıyormu vs.
Üstte saydıpım markalarda eğer yay aracınıa mzel yaysa asla böyle birşey yaşannaz!

Upvote 0
Kaliteli yay nerdese orjinal yayla boyları bir olur ben kendi aracımdada aibach var bu şekilde çıkmaz yerinden arabana uygun kodda olduğuna emin misin ben çıkarmak için arka alt tablayı Sökmem gerekiyor çıkmıyor yay çünkü
Bende de eibach var şimdiye kadar çok lifte kalktı ama ilk defa böyle oldu

Upvote 0

Geri
Üst Alt