140 bine golf yada leon arıyorum arkadaşlar. Otomatik olsa iyi olur cam tavan olsa tadından yenmez
Fikirlerinizi bekliyorum 1.0 1.2 1.4 vb motor seçenekleri fark etmez. Şimdiden teşekkürler.
Hocam selam,
yorumlardan aracınızı sattığınız kanısına vardım. Böyle piyasalarda alacağınız aracı belirlemeden aracınızı sattığınızda maalesef zarar ediyorsunuz, fiyatlar günden güne arttığı için özellikle paranız TL' de kaldıysa muhtemelen zararınız olmuştur. Kesinlikle bir araç alacağım gözüyle bakıyorsanız konuya eski model araba almaktansa gerekirse bir süre idarelik kullanacağınız değeri en az VW kadar yükselen bir sıfıra yakın araç almanızı öneririm. Renault gibi. Bu durumda en azından almak istediğiniz araçla aradaki makas farkını korumuş olursunuz. Esasında almak istediğiniz araç değeri yükselecek olur ise aldığınız sıfıra yakın marka değerini koruyan bir araç aldığınızda onun da değeri yükselecektir. Sonra maddi durumunuz el verdiği durumda asıl hedefiniz olan aracı alabilirsiniz. Şu an yapılacak en son şey beklemek olmalı bence.
Corona vb sebeplerle araç fiyatları ya artacak ya düşecek.
Ne olursa düşer: corona daha kötü bir hal alırsa, insanlar işsiz kalırsa düşer. İyi de corona ülkeyi bu kadar etkilerse bu sadece araçlar için geçerli olmayacak, araca gelene kadar gıda hariç herşeyin fiyatı düşecek. Böyle olur diyorsanız nakitte kalın ama bu bir felaket senaryosu bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda 140.000 TL sizi ne kadar kurtarır?
Ne olursa yükselir: Corona stabil kalır, veya daha iyi duruma gelirsek. Pandemi olmasına rağmen bu kadar talep var ise belirsizlik kalkması veya stabil kalması halinde talep günden güne artacaktır. Stabil kalırsa TL faiz oranları yerlerde olduğu için insanlar parasını arabası varsa ve değiştirmeyi düşünmüyorsa Döviz, Altına yatırmak zorunda. Arabası yoksa en mantıklı seçenek araba almak. Bu süreçte üretim gelse bile piyasaya tam olarak yansıması 1 yılı bulacaktır.
Ben iki senaryoyu kıyasladığımda şu an paranızı değerlendirebileceğiniz başka bir alternatif yok ise. 2. eli en kuvvetli arabalardan birini almanızı öneririm, kazalı bir Golf alacağınıza sıfır veya sıfıra yakın Renault Clio, Megane, Fiat Egea vb. değerini daha çok koruyacak bir araba almanızın faydalı olacağını düşünüyorum.
Üretim gelmeye başladığında hatasız bir Renault, Fiat benzeri araç kazalı bir Golfe göre değerini daha iyi koruyacaktır. siz de bu süreçte hem arabasız kalmamış olursunuz hemde durum normale döndüğünde zarar etmeden gerekirse maddi durumunuzun elvermesi halinde üstüne biraz ekleyerek yeniden Leon, Golf vb istediğiniz araca daha az kayıpla geçmiş olursunuz bence.
Hayırlısı olsun, inş istediğiniz gibi olur her şey