Ben ses kalitesine alıştım diyebilirim halen kodlama ile ses kalitesinin düzelebileceğine inanıyorum anfi ile de sorun halledilebilir bence. (örn geri vitese takınca müzik sesi azalmıyordu kodlama ile düzeldi ses kalitesi biraz iyileşti diyebilirim ama ispatlayamam
)
Teybin avantajları;
-Bluetooth çok iyi çalışıyor ve görüşme sesleri çok kaliteli
-Kablo kalabalığı ortadan kalktı usb ile telefon şarj oluyor işe giderken eve gelirken taktığım için telefonu hiç prizde şarj etmiyorum gibi birşey, ıphone kullanıcıları için büyük avantaj
-Carplaydeki harita, sesli komut ile arama yapma, whatsaptan mesajların sesli okunması ve mesajlara cevap yazabilmek çok iyi bir durum
-İOS 14 güncellemesinden sonra duvar kağıdını değiştirebilme özelliğinin gelmesi ilerleyen güncellemeler için ümit verici.
-Eğer bu teybi kullanıyorsanız karanlıkta arabadan dışarı çıkın, kapıyı kapatın ve dışarıdan içeriye bakın göreceksiniz ki gerçekten arabaya güzel bir hava katıyor
Teybin dezavantajları;
-Ses kalitesinin orjinale göre düşük olması( ses şiddeti asla az değil sadece netlik ve bass düşük gibi)
-İnternet paketiniz az ise sıkıntı yaşabilirsiniz.
-Şehirler arası yolculuklarda telefonunuz kapsama alını dışına çıkarsa teyp sizi carplayden atıyor.
-Müzik menüsünün olmaması yol bilgisayarında (benim için önemli değildi.)
-Teyp ekranında araç arızlarını göstermemesi,
-Think blue olmaması(varken de açıp bakmadım)
-Radyo logosunun olmaması(2017 sonrası comfotline olanlarda da yok zaten)
-Radyo frekanslarının isimlerinin karınca gibi yazıyor olması, kaydedilen istasyonların adını yazsaydı bence iyi olurdu.
Sonuç olarak bu teybin avantajları dezavantajlarından fazla ve bu teybi ilerde değiştirmeyi düşünsem bile eski sd kartlı olan teybe dönmeyeceğim kesin