Daha önceki postlarımda bu durumun detaylı açıklamasını yaptım ve herkes aynı görüşü belirttiler. Neden aracın sürter diyenlere inanmak istediğini anlamadım. Öyle birşeyin imkanı yok çünkü dairesel çap değişmiyor ! Lastik ebadı arttığı için olsa olsa 1 cm düşüş olur/olmaz.@biycash sürtme yapabilir diyenler olduğu için kafam karıştı teşekkür ederim.
Hocam yazdıklarınızı okuduktan sonra yolda gördüğüm aynı model araçlarla neden aramda yükseklik farkı hissettiğimi şimdi anladm. Dediğiniz gibi bir aracın tüm jant lastik kombinasyonlarında jant büyür yanak küçülür ama dairesel çap değişmez bunu biliyordum fakat jant büyüdüğünde dairesel alanda esnek olmayan kısmın azalmasının yüksekliği artıracağını düşünmemiştim.Daha önceki postlarımda bu durumun detaylı açıklamasını yaptım ve herkes aynı görüşü belirttiler. Neden aracın sürter diyenlere inanmak istediğini anlamadım. Öyle birşeyin imkanı yok çünkü dairesel çap değişmiyor ! Lastik ebadı arttığı için olsa olsa 1 cm düşüş olur/olmaz.
Kışında 18 takmak istiyorsan ve imkanın el veriyorsa zaten boşuna anlatıyoruz.
Basık araba her zaman risktir. 18 jantlı orjinal yaylı bir araçla bile kışın bir kar yığınına girersen aracın altı sürter.
16” dover jant kolayca her yerde bulabilirsiniz.@Ender Merhabalar. 15 Lyon sevmediğim için bulabilirsem 16 dover almayı planlıyorum açıklayıcı yorumlarınız için teşekkür ederim