Ben de önemli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntıyı eklemek isterim..
Bazı markalarda,bazı bayilerde(VW de dahil) MTV nin müşteriye ödetildiği gibi yorumlar var internette...(Ben daha önce bunu duymamıştım)...Gelelim konumuza...
Araç almak için bayiye gittiğinizde mutlaka sorun,MTV,tescil,trafik sigortası size mi ait çünkü bu firma ve bayiye göre değişebiliyor.R dan bir önceki aracım olan astrayı 2012 sonunda almıştım opel aracın faturasını,ödenmiş MTV 2. taksidini(2.yarıda alındığı için zaten 1. yarı MTV ödenmez) dosya ile vermişti.Değişmiş olacak ki,Golf R ı aldığımda MTV ödenmemişti,sadece fatura aldım,yanılmıyorsam eskiden ödemeden,ruhsat çıkmıyordu....Şimdi araç alımından itibaren bir ay süre tanınmış,temmuzda aldığın aracın MTV sini 1 ay sonra ağustosta ödeyebiliyorsun...
Ve ben de aracı alırken MTV parasını ödemesi için bayiye verdim..
İnternetten,
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV
adresine ara ara bakarım trafik ceza borcum varmı diye,baktım ki 1 ay dolmuş hatta gecikme faizi binmeye başlamış ve de ben devlete vergi borcu olan bir vatandaş durumuna düşmüşüm,ben bu parayı peşin verdiğim halde bu parayı bayi bir ay neden elinde tutar? sorusunu düşündüğümde anlamsızlaşan şey şu oldu...
Madem hemen yatırılmıyor müşteriden neden alıyorsun MTV yi ,ben de o parayı cebimde tutup bir ay sonra yatırmasını bilirim,ama bunu bu şekilde yapan çok bayi varmış...
Bayiyi arayıp sordum vade geçmiş neden ödenmemiş?Pazartesi ödenir...Pazartesi aradım neden ödenmemiş?1 saat içinde ödenir...Salı ödenmedi,çarşamba ödenmedi,perşembe
DOĞUŞ OTO olaya el attı ve
ödetti... >: Yıllardır bana golf aldırmadılar,sonunda aşktan dolayı kusur gömezsin ya dayanamadım golf aldım ama hala acı çektiriyorlar...Aslında daha çok ayrıntı var da anlatmıyorum...
Sonuç,pazarlıktan önce neyi ödeyip ödemeyeceğinizi sorun,(MTV-tescil-trafik sigortası gibi)gerekirse teklife ekletin,cebimden çıkacak para tamamıyla bu mu deyin ve de MTV yi hemen yatırmıyorlarsa ödemeyin sonuçta MTV yi ödemeden aracı alabiliyorsunız ve 1 ay vadeniz var...