Herkese Selamlar,
Biraz hobim olduğundan boş vaktimde hava durumunu yorumluyorum radar bilgisine bakarak
%100 doğru tahmin asla yapamam fakat tahmine ve bilgiye dayalı yorum yapabilirim;
Radar güncellenme tarihi sağ üstte belirtilen 18.05.21 06Z
Kuzeyden gelen yağış ülkenin Trakya Karadeniz bölgelerinden geçip çıkış yapıcak.
-18 Mayıs (Bugün) 18.00 Dan sonra yağış olacağı şeklinde radar bilgisi var. Daha çok Yüksek basınç etkisi altındayız Avrupa bölgesinden ziyade yağışı en çok alacak alan anadolu yakası olacaktır görüşümce gece saatlerine doğru karadenize doğru açılıyor.(Aşırı bir dolu daha doğrusu büyük taneli bir dolu için ani hava değişimi gerekiyor.)
-Dolu yağışı aşırı büyük ve şiddetli şekilde beklemiyorum baktığım kadarıyla özellikle avrupa bölgesi için. Anadolu bölgesinde ise bölgesel şekilde görülebilir.
-21 Mayıs (Cuma) Sağlam bir yağmur yağışı ani sağanak geçişleri olacağı beliriyor. Benim en çok dolu beklediğim gün cuma günü sebebi 26 dereceden 18 dereceye düşeceği beliriyor.
Detaylı verileri internet sitesinden bakarak görebilir inceleyebilirsiniz ben sadece harita görünümünü paylaştım
Kaynak : WXCHARTS.COM
Ekli dosyayı görüntüle 47209