Bende 2013 Temmuzda 1.2Tsi comfortline manuel cam tavan dijonlu aracı 51bine almıştım.@Culture33 Ben hesaplamamı 2013 yılında golf 7 aldığım döneme göre oranlayarak yaptım zaten. O zaman ÖTV %40 idi. Şİmdi %50 baz donanım sonrası %80 .
2013 yılında 51.250 TL ye aldığım golf 7 nin Almanya satısı 21.000 Euro idi ve euro o zaman 2,70 TL idi. Benim ödediği 51.250 TL den 29.300 aracın fiyatıydı o zaman, geri kalanı da vergi + kar vb.(Fatura halen duruyor) ( Araç 1.2 TSI manuel comfortline)
Bu duruma göre yeni vergilerle oranlamaya çalıştım. Belirleyici nokta vergi sınırı olacak baz donanım için.
Doğuş ta uydu modaya, normalde doğuş gümrükten aracı çektikten sonra o fiyattan satmaya devam eder, euro artışı v.s. yansıtmaz. fakat talebi görünce psa grubu gibi bütün araçlara euro kuru zammı yapmaya başlamış..ben uzaydn cumartesi gunu passat 15 tsı busınes paketı 352bın lirdan sordum bugun tekrar araadı arkadas araba 364 bın mıs yenı fıyat ınanmayan dogrulayabılır.
gözlemlediğiniz farkları kısaca yazabilir misiniz ? teknik detay değil de hissiyat olarak.Bende 290 -300 gibi olur düşünüyorum boş paket bir heves golfü satıp. 2018 passat aldım 5 ay oldu arabaya bi türlü ısınamadım golf bekliyorum hoşuma giderse 8 yoksa. İkinci el 7 yada bucuk bakacaz artık
Bende 290 -300 gibi olur düşünüyorum boş paket bir heves golfü satıp. 2018 passat aldım 5 ay oldu arabaya bi türlü ısınamadım golf bekliyorum hoşuma giderse 8 yoksa. İkinci el 7 yada bucuk bakacaz artık
B8 için genelde olumlu yorumlar yapıyorlar aslında ama siz neden ısınamadınız acaba?Bide golften passata geçip benim gibi düşünen varmı golf mü passatmı