forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Fabrikanın koyduğu;Araca konulan fabrikasyon cam suyu nedir acaba, bilen var mı? Çok hoş bir kokusu vardı ve güzel temizliyordu, servisin bakımda koyduğu cam suyu fabrikasyon ile aynı değil.
Hatta aracımdaki araç kamerası ile bakım sonrası kontrolde cam suyunun -seviyesi düşük görülmüş olacak ki- üstüne normal su eklediklerini gördüm.
G052 184 A2 (yazlık) bunu servis sadece yazın getirir
GV52164M2 (kışlık)
Fakat bunlardan daha iyi cam suları var.,
Yazlık için küçük şişelerde satılan Würth cam temizleyici 32ml. kokusu harika, temizleme olarakta çok iyi., fiyatıda uygun 7-8 lira bişey., seyreltme oranı 1:100
benim araçta far yıkama olduğu için silecek suyu kapasitesi 6 litre., halojen farlı araçlar 3 litre.,
3 litre kapasitesi olan bi araç 32ml. yetiyor., ben de far yıkama olduğundan 3 tane alıp 1 tam 1 yarım (1,5 şişe) koyuyorum.,
Kışlık için Würt antifirizli cam suyu plus veya Sonax antifirizli cam suyu., veya Liqui Moly antifirizli cam suyu
Sonax çok başarılı, Hella onayı var ama son 1 senede fiyatı çook ciddi zam yedi.,
Alkol (ethanol/etil alkol) pahalı olduğundan ucuz cam sularının içinde methanol (metil alkol) bulunur., siz silecekleri çalıştırdığınızda cam suyunun kokusu kabin içine gelir., methanol insan sağlığına çok ciddi zararları var..!! piyasada satılan adı sanı duyulmamış ucuz cam sularının tamamında methanol kullanılıyor..!!
Shell cam suyu yazlık olana bişey demem fakat kışlık olanı pek masum değil..