tam 13 ay önce .
2019 eylül sonu !
start stop devreye girmiyor
5 gün 10 gün 15 gün
girmiyor
Aracın enerji ihtiyacı yüksek ! (15-20 km gitsen bile devreye girmiyor)
evet 15-20 gün bu bilgilendirme ile kullandım aracı
ekim ortası ankara iskitler sanayideki varta akü bayisine gittim .
niyetim akü sorunlu ise yeni bir akü ile çözümlemekti sorunu .
dedim start stop devreye girmiyor ? 15-20 gündür .
mekandaki eleman aldı eline voltmetreyi , ölçtü biçti , sayın arkadaşım ! akü düşük / zayıf , start stobun çalışmaz . eee nappcaz ? değiştircekmeyiz. ?
istersen değiştiririm . ama ben start stopu tınlamam dersen , seneye bu zamanlar patttt diye biter gelirsin değiştiririz dedi. 1 yıl start stopsuz kullandım aracı
evet 2 hafta önce 7 kasım da akşam araç marş basmadı ... hatta ayrı trajedi marştan önce anahtarı takıp 1 kademe çevirip akü/motor / ısıtma bujisi (araç tdi) ışıklarının sönmesini bekleyip çalıştırıyoruz ya ? o anda hayalet ekran , tüpü bitmiş TV gibi yandı söndü yandı söndü gitti geldi ( vahhh tam yandık hayalet cortlarsa ) neyse anahtarı tam çevirince marş almayınca media ekranına 12v akü zayıf şarj edin uyarısı çıkınca ) ohh dedim akü bitti . ( hayaletle mayaletle uğraşacak ihtiyat akçesi mi var ??? bütün rezervleri yedik pandemide)
böyle esnaflar var işte . 1 yıl gezersin sonra pattt diye biter hikayesi budur .
7 kasımda akü bitti , ertesi gün tekrar aktarmayla aynı akücüye gittim .
70 amper efb varta 700 lira
üretim tarihi 20 eylül 2020 ( 37 günlük akü takıldı)
kodlama falan yapılmadı (gerek yok dedi )
aküyü takarken takviye seyyar akü takmadı (hattı direk kesti buna rağmen araç hiç hata/error vermedi)
yeni akü ile yola çıktım 2 km sonra herşey normaldi .
bu arada yetkili doğuş servis fiyatını söyleyim .
zubuzu dahil 1440 lira istedi efb 70 lik varta için . (agm si 1680)
üzerindeki fabrikasyon SEBANG efb+ 70 lik böylece 3 yıl bile yaşamamış oldu . 2 yıl 10 ayda mefta oldu (tam tırt aküymüş, katlanır ayna kullanmam, araç içi tepe lambalarım hep kapalıdır . inişte binişte , coming home falan direk off ... start stop zaten en çok kapatanlardanım)
2019 eylül sonu !
start stop devreye girmiyor
5 gün 10 gün 15 gün
girmiyor
Aracın enerji ihtiyacı yüksek ! (15-20 km gitsen bile devreye girmiyor)
evet 15-20 gün bu bilgilendirme ile kullandım aracı
ekim ortası ankara iskitler sanayideki varta akü bayisine gittim .
niyetim akü sorunlu ise yeni bir akü ile çözümlemekti sorunu .
dedim start stop devreye girmiyor ? 15-20 gündür .
mekandaki eleman aldı eline voltmetreyi , ölçtü biçti , sayın arkadaşım ! akü düşük / zayıf , start stobun çalışmaz . eee nappcaz ? değiştircekmeyiz. ?
istersen değiştiririm . ama ben start stopu tınlamam dersen , seneye bu zamanlar patttt diye biter gelirsin değiştiririz dedi. 1 yıl start stopsuz kullandım aracı
evet 2 hafta önce 7 kasım da akşam araç marş basmadı ... hatta ayrı trajedi marştan önce anahtarı takıp 1 kademe çevirip akü/motor / ısıtma bujisi (araç tdi) ışıklarının sönmesini bekleyip çalıştırıyoruz ya ? o anda hayalet ekran , tüpü bitmiş TV gibi yandı söndü yandı söndü gitti geldi ( vahhh tam yandık hayalet cortlarsa ) neyse anahtarı tam çevirince marş almayınca media ekranına 12v akü zayıf şarj edin uyarısı çıkınca ) ohh dedim akü bitti . ( hayaletle mayaletle uğraşacak ihtiyat akçesi mi var ??? bütün rezervleri yedik pandemide)
böyle esnaflar var işte . 1 yıl gezersin sonra pattt diye biter hikayesi budur .
7 kasımda akü bitti , ertesi gün tekrar aktarmayla aynı akücüye gittim .
70 amper efb varta 700 lira
üretim tarihi 20 eylül 2020 ( 37 günlük akü takıldı)
kodlama falan yapılmadı (gerek yok dedi )
aküyü takarken takviye seyyar akü takmadı (hattı direk kesti buna rağmen araç hiç hata/error vermedi)
yeni akü ile yola çıktım 2 km sonra herşey normaldi .
bu arada yetkili doğuş servis fiyatını söyleyim .
zubuzu dahil 1440 lira istedi efb 70 lik varta için . (agm si 1680)
üzerindeki fabrikasyon SEBANG efb+ 70 lik böylece 3 yıl bile yaşamamış oldu . 2 yıl 10 ayda mefta oldu (tam tırt aküymüş, katlanır ayna kullanmam, araç içi tepe lambalarım hep kapalıdır . inişte binişte , coming home falan direk off ... start stop zaten en çok kapatanlardanım)