Geçen hafta Gölbaşı Çevreyolu'ndan girerek İskenderun'a kadar tüm yolu geçtim. Öncelikle yol üzerinde tuvalet ihtiyacı dahi karşılayabileeğiniz açık tesis yoktu. Mutlaka deponuzu doldurup otobana öyle girin.
Yol Kaman sapağına kadar açık, oradan sizi Tuz Gölü Dinlenme Tesislerinin olduğu Konya Yolu bağlantısına indiriyor (oldukça yakın bir yerden bağlanıyor). Sonra Aksaray'a devam ediyorsunuz ve isterseniz Aksaray Merkezden Kuzeye doğru yaklaşık bir 30 KM giderek yeniden otoyola bağlanıyorsunuz (bu yol Niğde'ye doğru gidiyor ve Ulukışla'dan gelen mevcut yol ile birleşiyor) veya Ulukışla'ya devam edip oradan bağlanıyorsunuz.
Yolun genel olarak asfaltı düzgün, manzaralar güzel. Özellikle şu an kapalı olan kısım Hirfanlı Baraj Gölü'nün yakınlarından geçitiğinden, açıldığında gerçekten seyri güzel bir yol olacak.
Fiyata gelince Ankara-Kaman arası 48 TL yazdı, bence aşırı pahalı. Daha sonra Aksaray-Adana arası da sanırım 23 TL idi.
Bittiğinde bu yolun yegane avantajı Gölbaşı-Şereflikoçhisar ve Aksaray'daki ışıktan ve trafikten kurtulmak olacak. Ayrıca normalde Ulukışla'daki mevcut otoyol girişine kadar 110 olan hız sınırıbu yolda Gölbaşı'ndan itibaren 120.
Ben sabah 7:30 gibi otobana girdiğimde sıcaklık -5 iken aynı gün şehir için 1-2 dereceydi. Muhtemelen yolun geçtiği güzergah buzlanmaya açık, kışın dikkatli seyretmek gerekebilir.
Yolu gündüz geçtiğim için ışıklandırmayı göremedim ancak etrafta pek yerleşim yok, gecesi aşırı karanlık olabilir.