bence her türk askerlik yapmalı para verip askerlik yapılmaz peygamber ocağıdır bir çocuk olarak girer erkek olarak çıkarsınız
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . İnternette araştırma yaptığımda yoklama durumunu takip etmek için şu kısmı buldum ama ben de uyarı veriyor ondan dolayı bir şüphe oluştu .@mbonat Sınıflandırma dediği, bedelliye kabul edilmeniz veya edildiyseniz nereye gideceğiniz. Bu sınıflandırma da Ocak ayında yapılıyor olması lazım (bu sene öyleydi). Yükümlülükleri yerine getirmişsiniz ama MSB’nin belirlediği sayının üzerinde başvuru olursa bedelli olarak gidecekleri kura ile belirliyorlar. Kurada çıkmazsanız o yıl için bedelli hakkını kaybediyorsunuz, tecilinizi devam ettirebiliyorsanız seneye de başvuru yapabiliyorsunuz. Yine de en doğru bilgiyi askerlik şubesi verecektir. Hakkınızda hayırlısı olsun...
Teşekkür ederim Metin abi . Benim de bir sıkıntı olmazsa haziran gibi okul biticek . Aklımda sömestr tatilinde gitmek vardı ama celp dönemlerin de uygun olanı yokmuş. Sıralamayı tek ders sınavlarından sonra yaptım umarım istediğim tarih çıkara askerlik işini de aradan çıkarmış oluruz.hayırlı olsun yoğunluk var muhtemelen benim üç personelim altı ay önce başvurdu ücretleri yatırdılar ama onlarda senin gibi bekliyorlar. bizim delikanlımın haziran gibi okul bitsin bende yatıracağım kısmet bakalım...
@metinkar yanlış anlaşılmasın ben şahsi fikrimi belirttim kimisine göre boşa giden 18 ay ( benim zamanımda 18 aydı ) hükümetin her şey den vergi alması sinekten yağ çıkartıp kendi çevresine aktarmasını hazmedemiyorum kendi yakınlarına 4-5 maaş bağlanıyor bizim gibi normal vatandaş kıt kanaat geçinirken birilerine kaynak sağlanıyor
Teşekkür ederim Metin abi . Benim de bir sıkıntı olmazsa haziran gibi okul biticek . Aklımda sömestr tatilinde gitmek vardı ama celp dönemlerin de uygun olanı yokmuş. Sıralamayı tek ders sınavlarından sonra yaptım umarım istediğim tarih çıkara askerlik işini de aradan çıkarmış oluruz.