@serkanhector onlar öncedendi hocam artık öyle bir şey yok. Herkes bedelli yapsın, herkesin işine gelir
Her zamanki gibi konu amacından yine sapmış. Bahadır hocam burada “bedelli askerlik yapmalı mıyım?” diye sormamış ki. Herkesin özel hayatındaki kararları kendisini ilgilendirir, müdahalede bulunmak ayıptır bana göre. Polemiğe girecek onlarca cümle var ama hem burası yeri değil hem de gerek yok.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . İnternette araştırma yaptığımda yoklama durumunu takip etmek için şu kısmı buldum ama ben de uyarı veriyor ondan dolayı bir şüphe oluştu .
Ekli dosyayı görüntüle 40802
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . Askerlik şubeye bugün gittim yukardaki bilgiler dışında ek bilgi vermediler . Kimlik numarasıyla sisteme girip sorgulama yaptı . Ocağa kadar bekliceksiniz dedi . Okuldan dolayı tecilime baya süre var o sorun değilde bu sene çıkmayıp seneye tekrar başvuru yaptığımızda daha fazla para öder miyiz sorusu kafa karıştırıcı .BEDELLİ ASKERLİK CELP VE SEVK DÖNEM DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİ
1. Bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısı Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilir. Bunların temel askerliklerini yapacakları birlikleri ile bu birliklerin kontenjanları Genelkurmay Başkanlığınca 31 Aralık tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığına bildirilir.
2. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısından fazla olması halinde yararlandırılacak olanlar Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen tarihlerde sınıflandırma kurulunca kura ile bir sonraki yılın ocak ayı içerisinde belirlenir. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısından az olması halinde kuraya tabi tutulmaksızın tüm istekliler bedelli askerlik hizmetinden yararlandırılır.
3. Yükümlülerin kuvvet komutanlıklarına tahsisi, sınıflandırılması ve temel askerlik eğitimini alacakları birlik komutanlıklarına dağıtımı, kuraya tabi tutma işlemleri sınıflandırma kurulunca yapılır.
4. Kura sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler, yasal erteleme hakları devam ettiği sürece müteakip yıllarda yeniden bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuruda bulunabilir.
https://asal.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik
Ekli dosyayı görüntüle 40823
İş kuraya kalırsa (ki talep fazla olduğundan kalıyor) Ocak ayını bekleyeceksiniz hocam. Geçen sene sınıflandırmalar 24 Ocak’ta açıklanmış. Yine de kurada çıkmama ihtimaline karşın tecilinizi güncel tutmaya çalışın.
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . Askerlik şubeye bugün gittim yukardaki bilgiler dışında ek bilgi vermediler . Kimlik numarasıyla sisteme girip sorgulama yaptı . Ocağa kadar bekliceksiniz dedi . Okuldan dolayı tecilime baya süre var o sorun değilde bu sene çıkmayıp seneye tekrar başvuru yaptığımızda daha fazla para öder miyiz sorusu kafa karıştırıcı .
15 bin cok komik gelmisti banada hatta 15 ay askerlik yaptim birde masteri olsun diye[mention=14780]yunusaktas91[/mention] 15bin ile kurtardığım için şanslıyım bu fiyatlar kabul edilebilir gibi değil. Gitmeden önce çok söyleniyordum 18 gün nedir falan diye ama sonra Manisa komando birliği batı kışlada yaptığım (böyle yazınca komando gibi hissettiriyo) on sekiz günlük süreç güzel bir deneyim ve hatıralar bıraktı fakat fazlasına gerek yok.