Merhabalar herkese.
18" jant ve lastik seçimimi yaptım.
Lastik olarak
Michelin pilot sport 4 225/40/18 aldım:
http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-pilot-sport-4
Lastikleri internetten, Kolay oto isimli siteden aldım.
Jant olarak
MAM A5 palladium front polish modelini tercih ettim.
Problem burada başlamış oldu. MAM, Keskin Tuning bir Türk markası olarak Almanya'da üretiliyor ve TÜV v.b sertifikasyonlara sahip bir marka olduğu için tercih etmiştim. İlanlarında "asla Çin malı ürünler gibi balans sorunu yaşamazsınız" diyorlardı. Ben de bunlara ait İstanbul'da Mam firmasının İpekyolu isimli kuruluşunu arayarak siparişimi verdim. Eft ile paramı yollayıp jantlarımı kargoyla teslim aldım. Lastikler de kargoyla elime ulaşınca taktırmak için 25 yıldan bu yana işimi yapan lastikçimin yolunu tuttum. Eskiler söküldü, yeni lastikler yeni jantlara özenle takılmaya başlandı. Fakat jantın birisi yamuk çıktı. Jantı makineden sökmeden hemen aldığım yeri, İpekyolu Lastik firmasını aradım. Jantın birisinin yamuk olduğunu söyledim. Kutuları kargo görevlisinin önünde açıp açmadığımı sordular direk. Yani onlara göre yamuk olması mümkün değilmiş, ancak kargo taşımasıyla yamulmuş olabilirmiş. Kutularında hiç bir hasar olmadığını, jantta ezik, çizik olmadığını söyledim. Zaten yamukluğun balans makinasına bağlanmadan çıplak gözle anlaşılamayacağını karşımdaki bayana anlatmaya çalıştım. Israrla böyle bir şeyin olamayacağını, kargoda olabileceğini, jantı onlara göndermemi, inceleyeceklerini söylediler. Jantın bu şekilde yamulması için kutusunun paramparça olması, üzerinden kamyon filan geçmesi gerekir. Öküz kargoculara rağmen kutusunda en ufak deformasyon yoktu jantın. Dün yamuk jantı yolladım hemen. Nasıl şans varsa bende, yamuk janta, kendi ürettikleri ürünün arkasında durmayan, müşteri memnuniyetinden habersiz bir firmaya denk geldim. Sonucu bekleyip buraya yazarım arkadaşlar.
Ha bu arada orijinal jant ve bu jantın ağırlıklarını karşılaştıracaktım, unutmuşum bu hengamede. Lastikçime gidince ikisini de tartıp net ağılıklarını buraya yazarım artık
Video burada: https://photos.google.com/share/AF1QipM8Xh1W0PmFvvvAyFyJWkWDiEDd0bnnX9GqPple8WJ1O0m1FQCAA2Shhp1-DDn74w/photo/AF1QipNaxMUZdSawfR_qMJJ1DVEkBzjWtfH39lMxwXZ4?key=clZHb2lRNTlaQ1U3NGJwZHhodGdEVWlvamhoWjZR
Ekli dosyayı görüntüle 4777
Ekli dosyayı görüntüle 4778