18" jant ve lastik seçimi

@akks iyi günler kardeşim pro kit yaylardan memnun musun komfor olarak nasıl 

Merhabalar herkese.

18" jant ve lastik seçimimi yaptım.

Lastik olarak Michelin pilot sport 4 225/40/18 aldım: http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-pilot-sport-4

Lastikleri internetten, Kolay oto isimli siteden aldım.

Jant olarak MAM A5 palladium front polish modelini tercih ettim.

Problem burada başlamış oldu. MAM, Keskin Tuning bir Türk markası olarak Almanya'da üretiliyor ve TÜV v.b sertifikasyonlara sahip bir marka olduğu için tercih etmiştim. İlanlarında "asla Çin malı ürünler gibi balans sorunu yaşamazsınız" diyorlardı. Ben de bunlara ait İstanbul'da Mam firmasının İpekyolu isimli kuruluşunu arayarak siparişimi verdim. Eft ile paramı yollayıp jantlarımı kargoyla teslim aldım. Lastikler de kargoyla elime ulaşınca taktırmak için 25 yıldan bu yana işimi yapan lastikçimin yolunu tuttum. Eskiler söküldü, yeni lastikler yeni jantlara özenle takılmaya başlandı. Fakat jantın birisi yamuk çıktı. Jantı makineden sökmeden hemen aldığım yeri, İpekyolu Lastik firmasını aradım. Jantın birisinin yamuk olduğunu söyledim. Kutuları kargo görevlisinin önünde açıp açmadığımı sordular direk. Yani onlara göre yamuk olması mümkün değilmiş, ancak kargo taşımasıyla yamulmuş olabilirmiş. Kutularında hiç bir hasar olmadığını, jantta ezik, çizik olmadığını söyledim. Zaten yamukluğun balans makinasına bağlanmadan çıplak gözle anlaşılamayacağını karşımdaki bayana anlatmaya çalıştım. Israrla böyle bir şeyin olamayacağını, kargoda olabileceğini, jantı onlara göndermemi, inceleyeceklerini söylediler. Jantın bu şekilde yamulması için kutusunun paramparça olması, üzerinden kamyon filan geçmesi gerekir. Öküz kargoculara rağmen kutusunda en ufak deformasyon yoktu jantın. Dün yamuk jantı yolladım hemen. Nasıl şans varsa bende, yamuk janta, kendi ürettikleri ürünün arkasında durmayan, müşteri memnuniyetinden habersiz bir firmaya denk geldim. Sonucu bekleyip buraya yazarım arkadaşlar.

Ha bu arada orijinal jant ve bu jantın ağırlıklarını karşılaştıracaktım, unutmuşum bu hengamede. Lastikçime gidince ikisini de tartıp net ağılıklarını buraya yazarım artık :)

Video burada: https://photos.google.com/share/AF1QipM8Xh1W0PmFvvvAyFyJWkWDiEDd0bnnX9GqPple8WJ1O0m1FQCAA2Shhp1-DDn74w/photo/AF1QipNaxMUZdSawfR_qMJJ1DVEkBzjWtfH39lMxwXZ4?key=clZHb2lRNTlaQ1U3NGJwZHhodGdEVWlvamhoWjZR

20160622_130548.jpg

mam_a5_palladium_front_polish.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar herkese.

18" jant ve lastik seçimimi yaptım.

Lastik olarak Michelin pilot sport 4 225/40/18 aldım: http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-pilot-sport-4

Lastikleri internetten, Kolay oto isimli siteden aldım.

Jant olarak MAM A5 palladium front polish modelini tercih ettim.

Problem burada başlamış oldu. MAM, Keskin Tuning bir Türk markası olarak Almanya'da üretiliyor ve TÜV v.b sertifikasyonlara sahip bir marka olduğu için tercih etmiştim. İlanlarında "asla Çin malı ürünler gibi balans sorunu yaşamazsınız" diyorlardı. Ben de bunlara ait İstanbul'da Mam firmasının İpekyolu isimli kuruluşunu arayarak siparişimi verdim. Eft ile paramı yollayıp jantlarımı kargoyla teslim aldım. Lastikler de kargoyla elime ulaşınca taktırmak için 25 yıldan bu yana işimi yapan lastikçimin yolunu tuttum. Eskiler söküldü, yeni lastikler yeni jantlara özenle takılmaya başlandı. Fakat jantın birisi yamuk çıktı. Jantı makineden sökmeden hemen aldığım yeri, İpekyolu Lastik firmasını aradım. Jantın birisinin yamuk olduğunu söyledim. Kutuları kargo görevlisinin önünde açıp açmadığımı sordular direk. Yani onlara göre yamuk olması mümkün değilmiş, ancak kargo taşımasıyla yamulmuş olabilirmiş. Kutularında hiç bir hasar olmadığını, jantta ezik, çizik olmadığını söyledim. Zaten yamukluğun balans makinasına bağlanmadan çıplak gözle anlaşılamayacağını karşımdaki bayana anlatmaya çalıştım. Israrla böyle bir şeyin olamayacağını, kargoda olabileceğini, jantı onlara göndermemi, inceleyeceklerini söylediler. Jantın bu şekilde yamulması için kutusunun paramparça olması, üzerinden kamyon filan geçmesi gerekir. Öküz kargoculara rağmen kutusunda en ufak deformasyon yoktu jantın. Dün yamuk jantı yolladım hemen. Nasıl şans varsa bende, yamuk janta, kendi ürettikleri ürünün arkasında durmayan, müşteri memnuniyetinden habersiz bir firmaya denk geldim. Sonucu bekleyip buraya yazarım arkadaşlar.

Ha bu arada orijinal jant ve bu jantın ağırlıklarını karşılaştıracaktım, unutmuşum bu hengamede. Lastikçime gidince ikisini de tartıp net ağılıklarını buraya yazarım artık :)

Video burada: https://photos.google.com/share/AF1QipM8Xh1W0PmFvvvAyFyJWkWDiEDd0bnnX9GqPple8WJ1O0m1FQCAA2Shhp1-DDn74w/photo/AF1QipNaxMUZdSawfR_qMJJ1DVEkBzjWtfH39lMxwXZ4?key=clZHb2lRNTlaQ1U3NGJwZHhodGdEVWlvamhoWjZR

Ekli dosyayı görüntüle 4777

Ekli dosyayı görüntüle 4778
Geçmiş olsun yaşadığınız olay için umarım en kısa sürede çözülür sorununuz.Aracınız için kullandığınız pro kit yay aracınıza uygun olan koldu ürün mü?Yani dizeller için mi?Sanki ön taraf biraz fazla basmış gibi pro kit modeline göre?Birde konfordan memnun musunuz?Araçta herhangi bir farklılık var mı olumsuz anlamda?

İnşallah çözülür bakalım.

Konfor elbette etkileniyor. Yoldaki bozukluklar, yükselti ve çukurlar eskiye göre daha hissedilir hale geliyor. Body-kit ve yaylarla beraber daha önce rahat çıkılan kaldırım, tümsekler, garaj girişlerinde sürtmemek için dikkat etmek gerekiyor. Benim açımdan çok büyük bir fark yok. Golf diğer bir çok otomobile kıyasla zaten fazlaca konforlu. Fakat kişiye göre bu gibi durumların rahatsızlık vermesi söz konusu olabilir.

Kullandığım Eibach pro-kit kodu: e10-15-021-02-22. Sitesinden indirip araştırdığımda 1.6 tdi için uygun olan ürün buydu. Araç ön tampon altı parça ve yan etek parçaları yüzünden daha alçak görünüyor sanırım. Belki şu fotoğraflardan biraz daha iyi anlaşılır:

20160609_103508.jpg

20160609_103746.jpg

Çok geçmiş olsun hocam. Ne kadara mal oldu jantlar.

@akks İnşallah en kısa sürede bu kusurlarını anlayıp, mağduriyetinizi giderirler.

Bende netten MAM, Keskin ve CMS jantlara bakıyorum. Hatta söylediğiniz firmanın bir kaç modelini aynı satıcı da favorilerime de eklemiştim. Mam A7 modeli ile ilgileniyordum 17" olarak.

geçmiş olsun. cms tercih etseydiniz bence daha isabetli olurdu. neticede vw oem jant tedarikçisi ve yıllarca bu sektörde olan bir firma.

bu arada merakımdan soruyorum. cam rüzgarlıklarını kaça aldınız, orjinal demiştiniz. benim araçta takılı olan perflex (venttec) marka rüzgarlıklara birebir benziyor. fiyat olarak muhakkak çok fark vardır ama kalite olarak fark varmı bilemem.

Günaydınlar.

Çok geçmiş olsun hocam. Ne kadara mal oldu jantlar.
 Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Dört adet MAM A5 5x112 18" jant için 1.350 TL ödedim. Normalde satış fiyatı 1.400 TL.

@akks İnşallah en kısa sürede bu kusurlarını anlayıp, mağduriyetinizi giderirler.

Bende netten MAM, Keskin ve CMS jantlara bakıyorum. Hatta söylediğiniz firmanın bir kaç modelini aynı satıcı da favorilerime de eklemiştim. Mam A7 modeli ile ilgileniyordum 17" olarak.
MAM A7'yle A5'in arasında kalmıştım ben de.  Eğer bulunduğunuz yerde bayisi veya satan varsa alınabilir. Ama benim gibi internetten almayın derim. Gözünüzün önünde kutularını açıp balansa alınırsa ancak öyle alınır.

geçmiş olsun. cms tercih etseydiniz bence daha isabetli olurdu. neticede vw oem jant tedarikçisi ve yıllarca bu sektörde olan bir firma.

bu arada merakımdan soruyorum. cam rüzgarlıklarını kaça aldınız, orjinal demiştiniz. benim araçta takılı olan perflex (venttec) marka rüzgarlıklara birebir benziyor. fiyat olarak muhakkak çok fark vardır ama kalite olarak fark varmı bilemem.
İlk öncelikli isteğim CMS almaktı. Ancak modellerini beğenemedim. İstanbul'da olmadığım için internetten alışverişe mecburum. İleride jantlarda kırık, derin çizik olursa tek jant bulabileceğim sınırlı firma vardı. Mecburen MAM tercih ettim. Enkei'nin de beğendiğim modeli vardı, neyse kısmet artık.

Cam rüzgarlıkları hiç sormayın valla :) Body-kit ile beraber serviste takıldı, orijinal. Liste fiyatı 360 TL. Bana toplam ödediğim faturadaki indirimle ücretsiz gibi oldu. Ama en son servise gittiğimde söktürdüm. Nedeni arabanın sessizliğini ilginç bir şekilde etkilemesi. Hani camı tam kapatamamış olursunuz, dışarıdan gelen konuşmaları, motor seslerini, her sesi duyarsınız ya işte öyle bir durum oluştu. Yapıştırma değil de, fitil arasına sokularak takılan şeyler bunlar. Takılırken görmemiştim. Sökülmesi çok basitmiş, çekip çıkartılıyomuş. Şimdi depoda duruyorlar. Yağmurlu havada çok işe yarıyorlardı. Kaliteli yapıştırma tavsiyeniz varsa alabilirim (internetten  :) )

@akks neyse hayırlısı olsun. sıkmayın canınızı. Allah başka keder vermesin.

cam rüzgarlıkları çok pahalı. 360tl ne demek. gerçi size toplamda bedavaya gelmiş ama yinede aracına alacak olan için çok fahiş bir fiyat. ben perflex marka olanı 70tl ye almıştım. gayet kaliteli ve kullanışlı bir ürün. yalnız yapıştırması 3m çift taraflı bant olmasına ve ısıtarak yapıştırmamıza rağmen 1 tanesi sonradan gevşedi. sanırım kışın bu işleri yapmak iyi netice vermiyor. bende pattex çift traflı bantla ısıtarak yeniden yapıştırdım. şimdilik sorun yok. sizde yapıştıracaksanız 3m,pattex,tesa vb. kaliteli çift traflı bantla hafif ısıtarak yapıştırın. gerçekten çok faydalı bir ürün. sanırım sizin rüzgarlıkların sorunu fitil arasına girmesinden oluşmuş.

@akks Hocam konu ile ilgili bir gelişme/ bir fotoğraf var mı?

Zaman geçmiş, ihmal etmişim, fotoğraf eklememişim. Jant geri gitti, bir kaç gün sonra geldi.20160625_153341.jpg

20160625_153306.jpg

20160625_153318.jpg

20160627_111649.jpg

Geri
Üst Alt