Öncelikle geçmiş olsun. Ne kadar ufakta olsa can sıkabiliyor böyle durumlar.
Ben 2 farklı alternatif sunacağım:
Opsiyon 1 (Çarpan aracın kasıtlı bir şekilde kaçtığından eminseniz) Polise şikayet edip, karşı tarafın sigortasından aracınızı yaptırın.
Opsiyon 2 (Çarpan aracın kasıtlı değil, gerçekten trafikte duramadığı için devam ettiğini düşünüyorsanız) Adam ile buluşun tutanak tutun, karşı tarafın sigortasından yaptırın.
Bence her türlü sigortadan yaptırın ve trammerinizde de gözüksün. Gözükmemesi çok iyi birşey değil bence. Ben bugün 2. el bir araç alıyor olsam trammeri gözüken, başına ne gelmişse serviste tamir edilen (faturası ile birlikte) kanıtlanabilir durumda olan bir aracı almaya gayret gösteririm. Arabada boyanan olmasına rağmen trammer gözükmüyorsa (kendi fikrim) kuşkulanırım, daha çok didiklerim. Çünkü trammerden gizlenen, dışarıda yaptırılan daha çok şey olabilir. Servise teslim edin, yapsınlar. Adam haklı, sigorta bu işler için var. Servis faturanız ile birlikte trammerinizide kanıtlayıp rahatça satabilirsiniz aracınızı.
Sigortadan değer kaybı alabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü zaten aracınız daha önce hasar alıp boyanmış. Ekspertizler bu konuda sizin aracınız hatasız olduğunu ıspatlamak/ıspatlamamak için ellerinden geleni yapıyorlar ve arka çamurluğunuz bu aşamada fark edilecektir.