Hocam bence bu soruya genel bir cevap vermek doğru olmaz. Kişinin çevresine göre değişir sorunun cevabı. Eğer işinin ehli, güvenebileceği ustası varsa gönül rahatlığıyla yaptırır servis dışında bakımını. Ama sanayiyi bilmeyen birisi olunca servis dışı bakım yaptırmak çok riskli oluyor. Orijinal görünümlü sahte yağ, filtre elemanı kullanımından tutun da işçilik hatalarına karşı muhattap bulamamaya kadar bir sürü risk alınıyor dışarıda bakım yaptırdığınız zaman.
Ailemizde 2 tane golf 7 var ikiside manuel ve 2015-2016 model garantisi dolmuş araçlar. 2 aracı da ilk sahibinden 2.el olarak almıştık ve alırken tamamen yetkili servis bakımlı olmasaydı tercih etmeyecektim bu araçları. Yetkili serviste bile işçilik hataları olabiliyor bu riskin özel servislerde daha çok olacağını düşünüyorum, işçilik hatasına karşı muhattap bulamamak sanayideki ustalarla uğraşmaktansa biraz daha fazla verip yetkili serviste yaptırıyorum bakımlarını.
Bundan önceki 2006 model astra g sahibiydim. Yol üzerindeki bir sanayide aracın tamponunu göstermek için 10 dk bir tamponcuya uğradım bu kadar kısa süre içinde bile allen anahtar isteyen ustasına anahtarı fırlatarak vermeye çalıştı çırak, anahtar arabanın kaputuna düştü. 2 ay sonra başka bir serviste bakım yaparken tamponunu sürttüler aracın. Böyle deneyimler yaşayınca yetkili servisten başka yere gitmemeye kadar verdim.