Merhabalar,
Konu altında fikir olması açısından paylaşıyorum.
2016 model 34bin kmdeki manuel aracım için geçen ayki son bakımda ve ön balata/akü değişiminde yetkili servis tercih etmedim.
Son 1 ay içerisinde yapılanlar
Periyodik bakım
Akü değişimi (70amper varta)
Ön fren balata değişimi (Ferodo. fabrikasyon balatalar da Ferodo imiş)
Yetkili servis :
Periyodik bakım 1250 TL dedi. (34bin kmdeki aracın bujilerini de değiştirecekti yetkili servis bu bakımda yaştan ötürü, usta kontrol etti bujiler çok iyi durumda, en ufak bir kararma yok, karma 6lt ortalama ile kullanıyorum 25bin km'dir. +550 TL buji masrafını hiç hesaba katmadım)
70 amper Varta akü(eco olmayan) kodlaması sökmesi takması 1200 TL'den aşağı değildi muhtemelen,
Fren balataları 600 TL civarı imiş geçtiğimiz sene okuduğum bazı gönderilere göre, işçilikle birlikte min. 800 TL olarak hesap ediyorum.
Kaba bir hesapla cebimden en az 3200 TL civarında bir tutar çıkacaktı. (+550 TL buji değişimini es geçtim)
Özel servis :
MANN filtreler(filtremarketim) 225 TL
Liqui Moly 5w30 4200 4lt (Konya Liqui Moly bayiinden) 230 TL
Bakım işçiliği :150 TL
Karter tapa ve contası (yetkili servis) : 40 TL
Bakım toplamı = 640 TL
Ön fren balata(Ferodo) ve değişim işçiliği : 450 TL.
Varta N70 70 Amper Akü 615 TL (Apaydınlar)
Toplam 1700 TL gibi bir rakama yaptırmış oldum hepsini.
Diğer avantajlarım: İstediğim yağı kullandım (araç sınıf atladı), fiyattan çekinmeden istediğim daha yüksek amperli aküyü taktırdım, ön balataları disk sağlığı açısından fiyattan çekinmeden erken değiştirdim.
Konu altında fikir olması açısından paylaşıyorum.
2016 model 34bin kmdeki manuel aracım için geçen ayki son bakımda ve ön balata/akü değişiminde yetkili servis tercih etmedim.
Son 1 ay içerisinde yapılanlar
Periyodik bakım
Akü değişimi (70amper varta)
Ön fren balata değişimi (Ferodo. fabrikasyon balatalar da Ferodo imiş)
Yetkili servis :
Periyodik bakım 1250 TL dedi. (34bin kmdeki aracın bujilerini de değiştirecekti yetkili servis bu bakımda yaştan ötürü, usta kontrol etti bujiler çok iyi durumda, en ufak bir kararma yok, karma 6lt ortalama ile kullanıyorum 25bin km'dir. +550 TL buji masrafını hiç hesaba katmadım)
70 amper Varta akü(eco olmayan) kodlaması sökmesi takması 1200 TL'den aşağı değildi muhtemelen,
Fren balataları 600 TL civarı imiş geçtiğimiz sene okuduğum bazı gönderilere göre, işçilikle birlikte min. 800 TL olarak hesap ediyorum.
Kaba bir hesapla cebimden en az 3200 TL civarında bir tutar çıkacaktı. (+550 TL buji değişimini es geçtim)
Özel servis :
MANN filtreler(filtremarketim) 225 TL
Liqui Moly 5w30 4200 4lt (Konya Liqui Moly bayiinden) 230 TL
Bakım işçiliği :150 TL
Karter tapa ve contası (yetkili servis) : 40 TL
Bakım toplamı = 640 TL
Ön fren balata(Ferodo) ve değişim işçiliği : 450 TL.
Varta N70 70 Amper Akü 615 TL (Apaydınlar)
Toplam 1700 TL gibi bir rakama yaptırmış oldum hepsini.
Diğer avantajlarım: İstediğim yağı kullandım (araç sınıf atladı), fiyattan çekinmeden istediğim daha yüksek amperli aküyü taktırdım, ön balataları disk sağlığı açısından fiyattan çekinmeden erken değiştirdim.