MertHaktan
Üye
Türkiye'de çoğu yerde 98oktan olarak satılan yakıtların bile bu seviyede olmadığını düşünüyorum.Instagramda bazen 102 oktan alan golf7 cileri görüyorum ama yine Avrupa bile olsa ben net ulaşıldığı kanısında değilim.Bir de golf7 102 oktan'ı kaldıracak bir motor yapısına sahip mi? okuduklarım üzernden düşünüyorum tabi,bilgim sizin ki gibi değer taşımaz [emoji847][mention=61]Terms[/mention] Daha açıklayıcı bir şekilde revize ettim yazıyı hocam yanıltıcı bilgi olmasın. Benim belirttiğim olduğundan çok yüksek veya çok düşük olması motor için zararlı .Araç üreticisinin önerilen normal değerlerde olması gerekmektedir.
O zaman ben taşınıyorum Erzuruma rakim 1890 mis[mention=19510]mufayu[/mention] Hocam az önce dediğiniz konu hakkında bir araştırma yaptım dediğinize istinaden bölge rakım farklılığı bile etkiliyor ve hesaplıyorlar bilgi edinmek gerçekten çok güzel [emoji4]
"ALINTIDIR"
-Ankara ve İstanbul arasında oktan sayısı nasıl etkiler?
İstanbul ve Ankara arasında yaklaşık 900mt rakım yani yükseklik farkı vardır. Bu nedenle de aynı motora sahip iki aracın performans değerleri her iki şehir için farklıdır. Üreticiler performans ve güç değerlerini deniz seviyesine sıfır olan yerlere göre belirlerler. Yükseğe çıkıldıkça hava yoğunluğu azalır ve bu nedenle performans düşer. Kısacası İstanbul’da deniz seviyesinde bulunan aracın performansı daha yüksektir. Ankara’da ise aynı tarz kullanımda performans daha düşüktür ancak tüketim de daha düşüktür.
/monthly_2021_02/oktansayC4B1sC4B1nedir-4.jpg.8e21d245770eeb4736103b44d2e9eaac.jpg
kesinlikle öyle.Suyun kaynama süresi gibi bir durum var,basıncın yüksek olduğu yerde daha geç kaynar muhabbeti motor için de geçerli bir durum tabi ki.Güzel oldu teşekkürler,emeğinize sağlık[emoji847][mention=19510]mufayu[/mention] Hocam az önce dediğiniz konu hakkında bir araştırma yaptım dediğinize istinaden bölge rakım farklılığı bile etkiliyor ve hesaplıyorlar bilgi edinmek gerçekten çok güzel [emoji4]
"ALINTIDIR"
-Ankara ve İstanbul arasında oktan sayısı nasıl etkiler?
İstanbul ve Ankara arasında yaklaşık 900mt rakım yani yükseklik farkı vardır. Bu nedenle de aynı motora sahip iki aracın performans değerleri her iki şehir için farklıdır. Üreticiler performans ve güç değerlerini deniz seviyesine sıfır olan yerlere göre belirlerler. Yükseğe çıkıldıkça hava yoğunluğu azalır ve bu nedenle performans düşer. Kısacası İstanbul’da deniz seviyesinde bulunan aracın performansı daha yüksektir. Ankara’da ise aynı tarz kullanımda performans daha düşüktür ancak tüketim de daha düşüktür.
/monthly_2021_02/oktansayC4B1sC4B1nedir-4.jpg.8e21d245770eeb4736103b44d2e9eaac.jpg
bir adanalı'nın kanada'ya taşınmasıyla geçen günlerini anlatan bir hikaye geldi direkt aklımaO zaman ben taşınıyorum Erzuruma rakim 1890 mis
Haha biliyorum bu hikayeyi superbir adanalı'nın kanada'ya taşınmasıyla geçen günlerini anlatan bir hikaye geldi direkt aklıma)
https://www.google.com.tr/amp/s/darkanthos.wordpress.com/2009/03/03/kanadaya-tasinan-bir-adanalinin-gunlugu/amp/
Bize taş mı var nebir adanalı'nın kanada'ya taşınmasıyla geçen günlerini anlatan bir hikaye geldi direkt aklıma )
https://www.google.com.tr/amp/s/darkanthos.wordpress.com/2009/03/03/kanadaya-tasinan-bir-adanalinin-gunlugu/amp/