Arkadaşlar ben bugün gidip inceledim araba güzel, alınmayacak bir araç kesinlikle değil. Alcaklara hayırlı olsun.
Biraz 7,5 kasa ile kıyasladım.
Yanlış bildiklerim tespitlerim varsa düzeltirseniz sevinirim.
Eksileri:
Style'da dahi arka dinamik sinyaller, torpido gözü kaplaması-soğutma, bardaklık üstü kapak, gözlük saklama yeri, konsol altı gözün kapağı, solda direksiyon altı göz, kaput amortisörü yok. Koltuk kaplaması 7,5'larınki daha iyi.
Şu garip geldi, madem klima kontrollerini kaldırıyorsun ekrana alıyorsun ekranı büyüt 10"i koy oraya...
Çünkü 8,25" ekran bir de yatay şekilde konumlandırılınca olduğundan küçük durmuş. Far kumandası bile dokunmatik olduğundan ses açma tuşu vs de dokunmatik olabilirdi bence.
R-line hariç dokunmatik tuşlu direksiyon diğerlerinde yok yine bu kadar teknolojik bir arabada dokunmatik yakışırdı şık duruyor.
Boş versiyonlar hiç çekici durmuyor dışardan ancak iç dizayn en boşunda bile gayet iyi.
Seat ibizada dahi standart olan front asist nerede acaba?
Leondaki gibi ön kamera ile gelen şerit takip vs. neden standart değil?
Front asistin kankası olan ACC yine standart değil.
Life ve style jantlar çok kötü tasarım.
Nexen marka lastik nedir hiç yakışmıyor (2011'de kia almıştım onda bile üstünde michelin gelmişti)
Artıları:
Multimedia ekranının üste alınması çok iyi karar olmuş
Ambiyans aydınlatması çok çok güzel,
yeni vites kumandası çok hoş ve küçük,
yeni logoyu beğendim,
yeni shark anten daha güzel,
dokunmatik kumandaların hepsini beğendim(far,iç aydınlatma,sunroof)
anahtarsız giriş,çalıştırma,
kablosuz şarj
kış pakedi standart
her yolcuya type-c şarj girişi mevcut
welcome light güzel olmuş
öndeki dekoratif led güzel
koltuk arkası üstteki gözler güzel telefon vs. koyabilir arka yolcular
dış kapı açma kolu aydınlatmaları güzel
klima 3 bölge
kör nokta uyarı standart
geri görüş standart
r-line tasarımı gayet beğendim
Sonuç olarak araç güzel burun kıvırmıyorum. torpido kaplaması, bardaklık kapağı, kaput amortisörü falan olsa illa ki daha güzel olurdu çok dert değil ama böyle bir araçta ben diğer yeni eklenmiş standart detaylardan çok ACC, şerit takip, led matrix far, daha büyük multimedia ekranı, hafızalı koltuk, elektrikli bagaj gibi detayların standart veya uygun fiyata sunulmasını beklerdim. Tabi bunları opsiyon olarak eklemek mümkün, hesaplamadım ama sanırım bunları eklemek istesek fiyat arşa çıkar...