@Hsahin@Terms @forlife 2015 ve aşağı modellerde depolar 55 lt, 2016 ve üzerinde depolar 50 lt. ve ben 2018'de doğuş otodan aracı ilk aldığımda depo boştu ve aldığı 47.56 litre idi. (hatta 46.12'de tabanca attı rakamı yuvarlamak için az daha yakıt koyduk) hani aynı şekildeki yakıtı sadece 1 akaryakıt istasyonundan alabildim. örneğin geçen hafta depom boştu (menzili 45 veya 50 km gösteriyordu) depoyu fulledim 49.93 lt de tabanca attı.
bu arada ben her aldığım yakıtı yazar km'de kaç kuruş yakmış, kaç lt yakmış şehir içi mi şehir dışımı tabanca kaçta attı, üzerinde ne kadar daha tamamlandı hepsini yazarım. yola çıkacaksam depoyu gırtlak dolusu doldururum, yola çıkmayı yakıtı alıp direkt eve geçeceksem tabanca attıktan sonra yaklaşık 1 lt civarı alırım ve rakamı yuvarlatırım. yakıtın sıcaktan genleşme boşluğunu doldurmam.
bu arada ben her aldığım yakıtı yazar km'de kaç kuruş yakmış, kaç lt yakmış şehir içi mi şehir dışımı tabanca kaçta attı, üzerinde ne kadar daha tamamlandı hepsini yazarım. yola çıkacaksam depoyu gırtlak dolusu doldururum, yola çıkmayı yakıtı alıp direkt eve geçeceksem tabanca attıktan sonra yaklaşık 1 lt civarı alırım ve rakamı yuvarlatırım. yakıtın sıcaktan genleşme boşluğunu doldurmam.