Ümraniye tarafında Tokyo garaj var. Yeni yerine taşınıyordu. Detailing harici yıkama hizmeti veriyor mu bir sorarsan iyi olur@Alpyaman istanbul-kurtköy taraflarındayım hocam.
Estağfurullah Aytek abi seramik için standart kullanıcıya biçtiğim şahsi ömür 6 ay ile 1 yıl arasında. Bu süreden sonra boncuklanma ve su tişi ciddi anlamda dağılıyor, haliyle koruyuculuk da bitiyor denebilir. @KaiZeNErçin abi de bahsetmiş, 6 ay sonra yenileme vs diyerek cure sıkıp yolluyorlar, su itişi toparlanınca seramik yenilendi sanılıyor hızlı cila tarzı bir ürün sıkıp devam da etseniz yine seramik yenilendi sanılacak yani işin özeti.Güle Güle kullanın fakat 3-4 yıl 5 yıl seramik adı altında satılan ürünlerin dayanımlarına itibar etmeyiniz. @mustafacagri @KaiZeN gibi arkadaşlarımız var kendileri uygulama yaptıkları için benden tecrübeleri daha fazla..
İnsanların bu denizde kaybolması üzüyor, düzenli olarak yıkayın kendiniz doğru ürünler ile.. Araştıra araştıra daha da farklı şeyler öğrenmenize sebep olacak yola girersiniz..
Dünyadaki boya koruma ürünleri üreten önde firmaların kendileri bile bu işin uygulamadan ziyade yapılacak doğru & düzenli yıkamadan geçtiğini söyler..
Yaşadığınız yer, yol & hava koşulu vs. bunlar göz önünde bulundurularak ürün tercihi yapmak en mantıklısıdır..
Seramik evet wax a göre uzun süren bi dayanım sağlayabilir ama bu en fazla 1 sene.. .Çok çok çok iyi bakılırsa altını çizmek isterim
Keyifli forumlar..
Erçin abi bravo vallahi yine tüm detaylarıyla olayı anlatmışsın ağzına sağlıkHocam merhaba,
Hayırlısı olsun, fotolardan gayet iyi gözüküyor. Arkadaşlar değinmiş ama bende vurgulamadan geçmek istemedim. 6 ay gerçekten çok ama çok uzun süre. Elzem olmasa dahi aracın ilk fırsatta yıkanması gerektiğini düşünüyorum. 6 ay yıkatmadığınızda ben araç üzerinde seramik kalacağını düşünmüyorum. Direk uygulattığınız yere gittiğinizde de aracın üzerine gyeon cure vb bir ürün uygulayıp size bak seramik ilk gün ki gibi deyip gönderirler.
Ben aracımı benzinlikte yıkayıp, wax uygulayan bir insanım. Benim gibi birçok arkadaş var özellikle İstanbul'da da.. En azından bir 2lt Lik secho FX 2 gibi bir ilaç pompası alıp, ön yıkama şampuanı valet pro ansf, valet pro foamula 1, flowey ev13 ile araç kuruyken ön yıkama yapmanız. Daha sonra aracı duruladıktan sonra yine bir ilaç pompası yada sprey şişeyle gyeon bathe essence veya valet pro concentrated kova sampuanlarıyla birlikte birkaç eldiven ile aracı temaslı yıkayıp durulamak. Tabi twisted pile bir havlu ile kurulama marka hiç farketmez purestar, workstuff gibi.
Seramik kaplamayı yaptırma sebebiniz demirtozundan da korkulacak bir durum yok, valet pro dragons breathe , flowey r10 gibi bir demirtozu temizleyiciyi siz de istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. Yeterki güneş altı ve araç sıcakken uygulamayın.
Saygılar,
Estağfurullah Mustafa, senin de dediğin gibi seramik yaptırıldıktan sonra firma tarafından tavsiye edilen yıkama zaten bizlerin standart yıkamaları ve olması gereken. Her aracına değer veren insanın yapması gerektiği gibi.Estağfurullah Aytek abi seramik için standart kullanıcıya biçtiğim şahsi ömür 6 ay ile 1 yıl arasında. Bu süreden sonra boncuklanma ve su tişi ciddi anlamda dağılıyor, haliyle koruyuculuk da bitiyor denebilir. @KaiZeNErçin abi de bahsetmiş, 6 ay sonra yenileme vs diyerek cure sıkıp yolluyorlar, su itişi toparlanınca seramik yenilendi sanılıyor hızlı cila tarzı bir ürün sıkıp devam da etseniz yine seramik yenilendi sanılacak yani işin özeti.
İşin içindeki bir diğer yanılgı ise seramik yaptırıyoruz Bi de üstüne özen göstermemiz gerekiyor yok şunla yıka yok bunla kurula yok şunla sil gibi. Esasen bunlar koruması olmayan araçlarda zaten yapılması zorunlu şeyler ki vernik korunsun seramik olan araçta da yapılması gerekiyor ki para verilip yaptırılan seramik ömrü mümkün olduğunca uzun olsun ki seramiğe verilen para karşılığında alınan fayda oranı artsın.
Erçin abi bravo vallahi yine tüm detaylarıyla olayı anlatmışsın ağzına sağlık
Aslında ülke ekonomik şartları el verse de her aracıyla uğraşmayı seven kişi kendine Bi yıkama eldiveni, Bi havlu, Bi detay fırçası, ön yıkama ve kova şampuanı gibi temel şeyleri alıp kendi işlerini görebilse ama malesef ekonomik durumlar sebebiyle araca özen göstermek için hobi boyutunda bu işlere gönül vermek gerekiyor ülkemizde. Erçin abinin söylediği ürünleri temin edip denemenizi tavsiye ederim eğer bu işe gerçekten merakınız varsa. Maddi anlamda şöyle söyleyim ki bu ürünleri aldım ve kullanamadım derseniz 2. Elde çok çok rahat aldığınız fiyata yakın fiyatlara satılabiliyor. Ama tabi sık kullanılan Erçin abinin de söylediği gibi kullanılan alanda standartları belirleyen profesyonel kullanım ürünleri almak şartıyla naçizane tavsiye olarak twisted pile yapıda bir havlu alarak bu hobiye başlayın ve bu işte kullanılan gerçek kurulama havlularının piyasada satılan normal havlulardan ne kadar farklı olduğunu görün. Sonrasında zaten bir bakmışsınız davlumbaz fırçası, jant fırçası, interior cleaner vs vs diye detailingin içindesiniz
Hahaah abi son detay aslında jant detayı konusunun buralara gelmesinin nedeni sanki şaka Bi yana birçok yaptığımız işlem anormal insan işi gibi gelebilir ama tercih meselesi diyorum artık herkesin zevk aldığı yaparken eğlendiği iş ayrıdır temizlemeyi parlatmayı seviyoruz, yaparken de verdiğimiz uğraşı işin doğrusu nasılsa öyle yaparak veriyoruz ama ülke şartlarında bu kadar el veriyorEstağfurullah Mustafa, senin de dediğin gibi seramik yaptırıldıktan sonra firma tarafından tavsiye edilen yıkama zaten bizlerin standart yıkamaları ve olması gereken. Her aracına değer veren insanın yapması gerektiği gibi.
Hee bizi biliyorsun, jant lastiği eve çıkarıp küvete sokup yıkayıp demirtozu temizliği yapmışlığımız ve ardından amatörce seramik uygulamışlığımız da var. İsteyen deli der, kafayı yemiş veya bu kadar da olmaz diyebilir.
Bu arada bu jant ı eve çıkarma işini hanım yokken yaptığımı belirtmek isterim Burda paylaşmadım sanırım unutmazsam paylaşayım
Hocam ben bu hikayeyi fotolarıyla birlikte net hatırlıyorum Konusu vardı forumda.Bu arada bu jant ı eve çıkarma işini hanım yokken yaptığımı belirtmek isterim Burda paylaşmadım sanırım unutmazsam paylaşayım