ahmet_kaaraacaa
Yeni Üye
- İsim
- ahmet karaca
@Gökhan BilginDaha önce 2011 model kullandım şuan 2012 model kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. 2011 160’lık manuel 2012 122’lik manuel tsı motor’du
Kronik sorun olarak aklıma gelen iki sorun var yakıt boruları tsı olanlarda belli bir zaman sonra kasaya sürtüp ses yapıyor sünger ve cırt yardımıyla bunu çözüme kavuşturabilirsin youtube’da detaylı videoları var tsı motor yakıt boruları ses sorunu yazarsan karşına çıkar
Bir diğer sorun bir çok golf 6’da duydum debriyaj bilyasından ses gelmesi onuda değişmen gerekebilir parça çok pahalı değil sökme takma pahalı. Başka aklıma gelen bir sorunda tavan döşemeleri sarkar kesin senden önce yapılmadıysa eğer bir masraf kalemide o olabilir çok pahalı değil 600-700 tl’ye çözülebilir sarkma başlangıcı gözlük kabının olduğu yerden başlar dikkatli bakarsan ilanlarda bir çok arabada fark ediliyor ama dediğim gibi oda dert değil halledilir
160’lıkta problem yaşamadım ama sıfır almıştık altı ay 7 bin km kullanmıştım biz sorun yaşamadık tabi ama çok fazla sorun yaşayan bende duydum
122’lik olanı golf dışında passat jetta scırocco araçlarımda olmuştu onlar dahil hiç birinde sorun yaşamadım tercih edebilirsin yakıt ortalama 7.5 gibi düşün
Hasar kaydı boya değişen içine sinmesine bağlı bir durum bana göre içine siniyor ve bakımlı bir araçsa kaza fotoğraflarınıda görüyorsan hasar boyutu belliyse 10 bin tl civarlarına kadar kabul edilebilir ( ama bu kısım tamamen göreceli ) hangi paket ve hasar durumuna göre karar vermen gerekli hayırlı olsun şimdiden farklı soruların olursa yine yardımcı olabilirim
Yakıt borularındaki ses sorunu dediğiniz gibi basit ise problem edilecek bişi olarak görmüyorum şahsen ben.
Debriyaj bilyesindeki ses debriyajdan ayağı kaldırınca gelen ses ise 10 yıllık tofaş kullanıcısıyım ne olduğunu iyi biliyorum
Dediğiniz gibi genelde parçadan çok işcilik sorunu olduğu için şuanki araçtada zaten çoğu şeyi kendim yapıyorum yapabildiğim şeyler olduğunda.
600 700 tl civarına halloluyorsa tavan döşemesi oda dediğiniz gibi dert olacağını düşünmüyorum çünkü belirttiğim gibi tofaş kullandığım için bu tür paralardaki masraflar çok gelmiyor alışkanlıktan olsa gerek. Alırken onada dikkat ederim ama.
160lık bakalım işte güzel bi usta ile alınabilir mantıklı araç olduğu sürece.
7.5 litre çok gelmiyor şahsen ortalama bi yakıt çünkü yaktığın yakıtın hakkını verebiliyor.
Hasar kaydında bende aynı şekilde düşünüyorum 10 bin tl ye kadar alınabilecek olması tabiki ağır kayıt olmadığı sürece.
İçime sinmesinde problem yok sadece önemli olan arabanın yolda giderkenki durumunu etkileyecek bi kaza olmaması. Boyaya da takılan bi insan değilim.
Tabiki teşekkür ederim sorularım olduğunda sizlere tekrardan danışacağım ve hatta arabayı alırken de sizlere sorabilirim fiyat bakımındanda mantıklı araç mı diye