pablopablo
Üye
- İsim
- mehmet
İlk 1000 Km 3000 deviri geçmeden kullandım.@pablopablo değerler bana göre çok iyi 160 km hızla gayet iyi bir değer bu arada kaç km sonra rodaj tamamlanır ben İnternet baktım 2 yada 3 bin km arası diyorlar ama sizden öğrenmek istedim
Ben kapı içinde yazan değer olan 36'ya ayarlamıştım Michelin servisinde. Fakat yaklaşık 100 km kullandıktan sonra aşırı sert gelmeye başladı. Michelin servisindeki kişi de kapı içinde yazan değer ne ise o ayarlanmalı dedi. Fakat 18 jant üzerinde gider gibi gitmeye başlamıştım. Dün tekrar lastikler soğukken aynı yere gittim. Bu sefer 34'e ayarladık. Sanki ideal basınç bu gibi hissetmeye başladım. 34'ün altına inmeyin dedi. Fakat bu sefer de şöyle bir sıkıntı oldu. Florya Bahçesehir arası akşamüstü sıkışık trafikte dur kalk ile 1 saat sürdü. Klima da açıktı. Araç hiç eco mode yani motor kapatma moduna geçmedi. Acaba bu lastik basınçları belirtilen değerden düşük yapıldı diye olabilir mi? Beyin buna göre kodlanmış ve belirtilenden daha düşük basınç algılayınca eco modu kapatıyor olabilir mi?@Terms benim için 34 ideal gibi bu benzinlikte ki havalar yanlış oluyormuş genelde İnternet üzerinden öyle bişey temin etmek mantıklı mıdır evin yakınları da lastikçi hiç yok
start stop ile lastik basıncının bir bağlantısı olduğu sanmıyorum hocam. muhtemelen klima kullanımı olduğu için araç start stop a geçmemiştir. bu arada takıyorsunuzdur ama emliyet kemerini de takmadıysanız start stop aktif olmaz.Ben kapı içinde yazan değer olan 36'ya ayarlamıştım Michelin servisinde. Fakat yaklaşık 100 km kullandıktan sonra aşırı sert gelmeye başladı. Michelin servisindeki kişi de kapı içinde yazan değer ne ise o ayarlanmalı dedi. Fakat 18 jant üzerinde gider gibi gitmeye başlamıştım. Dün tekrar lastikler soğukken aynı yere gittim. Bu sefer 34'e ayarladık. Sanki ideal basınç bu gibi hissetmeye başladım. 34'ün altına inmeyin dedi. Fakat bu sefer de şöyle bir sıkıntı oldu. Florya Bahçesehir arası akşamüstü sıkışık trafikte dur kalk ile 1 saat sürdü. Klima da açıktı. Araç hiç eco mode yani motor kapatma moduna geçmedi. Acaba bu lastik basınçları belirtilen değerden düşük yapıldı diye olabilir mi? Beyin buna göre kodlanmış ve belirtilenden daha düşük basınç algılayınca eco modu kapatıyor olabilir mi?