Bugün Bosch servisle görüştüm ordanda 800₺ fiyat aldım, Aslında gönlümden Mann filtre alıp,yetkili satıcıdan liqui moly yağ alıp değişmekte geçiyor ama bildiğim tanıdığım bir usta yok.İyi niyet konusuna gelirsek Full yetkili servis bakımlı F30 BMW si vardı bir arkadaşımın daha 39 bindeydi F30 larda kronik olan devir daim pompası arızasını iyi niyetten parça değişimini sağlamadılar.Gerekçede şu araç 3. Bakımına 3 gün geç gitmiş.Yanlış anlamayın bakım Km si dolmamış yada Bakımı 3-5 ay gecikmemiş sadece 3 gün geç gitmiş bakıma ve iyi niyet kapsamına almadılar.Açıkçası bu duruma bizzat şahit olduğumdan benim aracımdada iyi niyet garantisi olmayacağını düşünüyorum.Bu sebepten dolayı servis çok cazip gelmiyor.
Volkswagen'de servis takibi eğer ki kilometreden (yani bir önceki girilen kilometreden 15 bin ) bakıma girmeyecekse ay olarak baz alınıyor.
Yani evet, 30'unda bakım tarihiniz, siz sonraki ayın 1'inde giderseniz geçirmiş sayılıyorsunuz. Yukarıdaki bmw örneği bilmiyorum belki buna denk gelmiş olabilir.
E yani bir şeyin belirli bir süresi var ve geçirirseniz, bu bi ceza olur, fatura olur, zamanında yaptıran ile farkı olmaz. Bunu da koz olarak kullanmaları en doğal hakları..
Yani kısaca en net garanti, satış sonrası alınan ek garanti. Tamamen net olarak iyi niyet garantisinin cevabı şu diyemiyorum.
İki tane aracınız olduğunu düşünün. İkisi ile de 60bin km yaptınız. bir gün birini bir gün diğerini kullandınız. Şartlar aynı.. Bakımlarını da birini yetkili serviste diğerini özel serviste yaptırdınız diyelim. Servis ücretleri için harcadığınız maliyet bire iki olsun.
Ne zaman arıza olacağını bilmiyoruz ancak 60bin kilometrede kavramanız arızalandı diyelim.
Sonuca baktığınızda harcamalar birbirine yakın bile olabilir.
Yani bakımı ucuza mal edilebilirsiniz. Bu size daha sonra pahalıya da mal olabilir, olmayabilir de. Net değil.
Yetkiliye giden dışarıya (yetkili VW servisi harici) giden ayrımcılığı değil bu anlatılanlar. Sadece herkes tecrübesini gözlemini deneyimini paylaşıyor. Tamamen tercih..
Gerisi size kalmış.