İkame araçlar için klozda yazan kısım bu;Bu konu benim de kafama takılıyordu. İMM miktarının artırılabildiği kadar artırılmasının önemli olduğunu öğrenmiştim ve buna dikkat ediyorum artık. Bunun dışında pakette olanları inceleyip şu da olsaydı iyi olurdu diyebileceğim pek bir bilgim yoktu. Yıllık cam hakkı ve ikame araç durumuna da bakıyorum ama onda hangi şartların olması bizler için en verimli durumdur öğrenmek isterim.
Ek olarak fatura ibrazı olmadan da xxx TL fark ödeyerek poliçeye sonradan takılan parçaları ekletenleri duydum. Fakat kaza sonrası bu parçalara ait fatura olmadığı için yerine aynı ürünün takılıp takılmadığını bilemiyorum, bununla ilgili hiç duyum almadım diyeyim . Bu fatura olmadan kaskoya işletme durumu ve kaza sonrası yaşananlarla ilgili bilgisi olan var mı?
Mesela bakın bu abimin eski kasko poliçesi. Üst tarafta dahil olan her şey var. Alt tarafta ise Muafiyetler başlığı altında görüyorsunuz ki Gulf Cam servisi dışında takılan camlardan %35 muafiyet kesiyor ve muadil cam satıcıları hariç hiç bir yetkili servis cam servisi olarak geçmiyor Dolayısı ile Kasko Muadil cam destekliyor. Orj. Değil. Aynı şeyi tamirat için de yapıyorlar. Çok kelime oyunu dönüyor bu işte. Anlaşmalı servis / Marka Anlaşmalı Servis / Yetkili Servis / Cam servisi vs. Kafası karışıyor insanın.Sompo sigorta marka ve genişletilmiş kasko olarak 2 ayrı kasko türü sunuyor. Ben VW kasko kullanıyorum bunun tek dezavantajı herhangi bir kazada dışarıda aracı yaptıramıyor oluşum fakat muadil yedek parça veya muadil cam gibi bir teminat göremedim.
Teminat listesinde manevi tazminat diye bir şey göremedim acaba farklı bir isimle mi geçiyor?Manevi tazminat min. 150bin
Çalıştığım acente tanıdık diyemeyiz ama en azından muhattap bulabileceğim bir yer internetten yaptırmak istediğimde anlamsız bir şekilde daha fazla ücret çıkıyor.Bir de unutmadan sigorta acentesi, mümkünse tanıdık olan birisiyle çalışın. İnternet sitesi, doğrudan ana firma vs. yerlerde çalışınca ihtiyaç anında muhatap bulamaz, saç baş yolabilirsiniz.
İçime kurt düştü şimdi eski poliçeyi bulmam gerekecek zira 2019 yılında kaza yaptığımda muadil parça mı takıldı yoksa orijinal parça mı onu bilmiyorum. Servise gidip aracı gördüğümde boya ustasıyla konuştuğumuzda burada yan sanayi somun bile olmaz demişti ama emin olamadım şimdi.Mesela bakın bu abimin eski kasko poliçesi. Üst tarafta dahil olan her şey var. Alt tarafta ise Muafiyetler başlığı altında görüyorsunuz ki Gulf Cam servisi dışında takılan camlardan %35 muafiyet kesiyor ve muadil cam satıcıları hariç hiç bir yetkili servis cam servisi olarak geçmiyor Dolayısı ile Kasko Muadil cam destekliyor. Orj. Değil. Aynı şeyi tamirat için de yapıyorlar. Çok kelime oyunu dönüyor bu işte. Anlaşmalı servis / Marka Anlaşmalı Servis / Yetkili Servis / Cam servisi vs. Kafası karışıyor insanın.
Ekli dosyayı görüntüle 47946
Esas olaylar burada:
Ekli dosyayı görüntüle 47947
Ekli dosyayı görüntüle 47948
Servis zaten Muadil kullanmaz hocam, içiniz rahat olsun.İçime kurt düştü şimdi eski poliçeyi bulmam gerekecek zira 2019 yılında kaza yaptığımda muadil parça mı takıldı yoksa orijinal parça mı onu bilmiyorum. Servise gidip aracı gördüğümde boya ustasıyla konuştuğumuzda burada yan sanayi somun bile olmaz demişti ama emin olamadım şimdi.
O zaman ben yine VW (Marka) kaskodan devam ediyorumServis zaten Muadil kullanmaz hocam, içiniz rahat olsun.