- İsim
- Ogz
@memin bahsettiğiniz harici filtreyi tam olarak işlevini özet olarak anlatmışsınız. Aynı düşüncelere sahibim.herkese selamlar,bir zamanlar @HONEY bülent hocama dıştaki harici yere filtre takmasını tavsiye ettiğim gibi,arkadaşlar imkanı olanlarada tavsiye ediyorum.
bu şekilde dışarıya silecek altındaki yerde olan mazgalı filtreli olarak taktığınızda,hem ana filtrenin iş yükünü azaltıyorsunuz hemde dışarıdan olası gelebilecek haşerelere vb gibi istenmeyen kötü duurumlara karşı önlem almış olursunuz.
ayrıca hava kanallarınız ikili filtreden hava akışı sağlandığı için zamanla iç kanallarda toz partiküllerin birikmesinide engellemiş olursunuz.
yani benim aracımdada orjinal mann antibakteriyel filtre var,bu harici filtreyide taktığımdan beri hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım.
İlk gördüğümde düşünmüştüm kullanmayı. Ancak o kısımlar videoda kolay sökülüyor görünüyordu ,kontrol ettim ve sonra vazgeçip polen filtresini senede 2 defa değişime giderek çözmüştüm.
Ayrıca,
Son 3-4 senedir pm2.5 özellikli polen filtrelerini kullanmaktayım. Bu arada standart karbonlu filtreler pm10'a kadar engelleme yapar.
Yukarıdaki görselde 2.5 mikrometre partikül büyüklüğü ile 10 mikrometre partikül büyüklüğü, saç teli üzerinden gösterilmiş.
Aslında bunu tercih ederek geçtiğimiz 2 seneye kadar hayatımızda neredeyse yok diyeceğimiz ve pandemi başladığından bu yana da hergün vücudumuzun bir parçasıymış gibi kullandığımız maskelerle, nasıl ki 2 katmanlı , 3 katmalı ve N95 (pm2.5 özellikli) maske farklılıkları olduğunu ve etkinliklerini görünce,
doğru karar verdiğimi ve devamlılığının iyi olacağını düşünerek polen filtresi tercihini bu yönde yapmayı sürdürüyorum.
Moderatör tarafında düzenlendi: