Hocam selamlar, ben de ayni lastik ebatlarina sahibim. Istanbul ici 32, sehir disina cikacaksam da genelde 3 kisi + yuk oluyor önler 34 arkalar 36 yapiyorum.195/65/15
Araç etiketi yüksüzken 29 psi önermiş, ben 33 psi kullanıyorum. 36 psi ile yakıt hissedilir derecede azalıyor ama konfor azalıyordu. Lastikler soğukken kontrol etmeye çalışıyorum.
Lastiklerim Hankook.
İdeal olanı bulmuşsunuz gibi sanki hocamHocam selamlar, ben de ayni lastik ebatlarina sahibim. Istanbul ici 32, sehir disina cikacaksam da genelde 3 kisi + yuk oluyor önler 34 arkalar 36 yapiyorum.
Anladim hocam teşekkür ederim cevabınız için.İdeal olanı bulmuşsunuz gibi sanki hocam
29 çok yumuşak evet, lastik yanağı da ezik gibi görülüyordu ,
Hatta gazdan ayağımı çekince araç hemen yavaşlıyordu yuvarlanma direnci arttığı için.
Tam kapasite verisinde hava basabilirsiniz. Bunun kabaca hesabı da şu şekildedir; ortalama her 100 kg 1 PSİ olarak düşünebilirsiniz..Konu çok iyi , teşekkürler.
Uzun yolda 2 kişi , bagaj full , arka koltuklarda da eşya varken nasıl bir hava basıncı izlenmeli? Araçta gösterilen 5kişi-full bagajlı değer mi uygulanmalı?
Bir de TPMS lastik basıncı izleme sistemi olan araçlarda benzinlikte hava pompalarıyla hava basıldıktan sonra aynı değeri gösteriyor mu?
Tamam hocam.Tam kapasite verisinde hava basabilirsiniz. Bunun kabaca hesabı da şu şekildedir; ortalama her 100 kg 1 PSİ olarak düşünebilirsiniz..
İ harfi konfor ve soğuk basınçtır.1.6 dizel 110 beygir aracımdaki önerilen lastik basınç değeri bu şekilde, yeni kışlık lastik takdırdım bir 20 gün oldu cihazla ölçüm yaptığımda önler 31 arka 30 çıktı 35 e şişirdim, tek kişi kullanımda sizce 35 ideal midir? Birde fotoğrafta ikinci değerin yanında i harfli 30 basınç gösteriyor onu tam anlayamadım bilen biri varsa aydınlatırsa sevinirim.
1.6 dizel 110 beygir aracımdaki önerilen lastik basınç değeri bu şekilde, yeni kışlık lastik takdırdım bir 20 gün oldu cihazla ölçüm yaptığımda önler 31 arka 30 çıktı 35 e şişirdim, tek kişi kullanımda sizce 35 ideal midir? Birde fotoğrafta ikinci değerin yanında i harfli 30 basınç gösteriyor onu tam anlayamadım bilen biri varsa aydınlatırsa sevinirim.