İlk çalıştırmada yüksek devirli çalışıyor 15-20 saniye sonra devir düşüyor

Tulkas

Üye
İsim
Emre
Herkese iyi günler, 2014 golf7 1.2tsi aracım son zamanlarda ilk çalıştırmada yüksek devirli çalışıyor. Görmek adına anlık yakıt tüketimine baktığımda 2.4. 2.5 litreden 0.7 0.8 litreye yani normal rölanti haline düşmesi biraz zaman alıyor. Neyin nesidir bu daha önce olmazdı bilgisi olan varmı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
gayet normal olan bu durum için katkı maddesi kullanmak..

ki

rahatsız edecek gibi birşey değil bence

kendi aracımda yaz yada kış marştan sonra 30sn 1200d/d kalıyor

sonra normale dönüyor..

örnek veriyorum

bu klima kompresörü devreye girerkenki

"tık" sesi gibi, gaz sesi gibi olağan bir şey

bunun için servise, sanayiye gitmeye gerek yok..

bir de şöyle bir durum hasıl oluyor

aracı olağan birşey için (servise yada sanayi ye) götürdüğünüzde, 

dönüş yolunda illa ki başta bir sorun yaşanması muhtemel..

konuyu dağıttım ama

normal, inan ki normal..

içiniz rahat olsun

Upvote 0

Kusura bakmayın hocam işten vakit bulup yazamadım buarada, yani kışın bunu yapıyordu zaten normal biliyordum ama yazın sıcağında bu şekilde yapmıyordu bundan eminim bi arızaya işaret olabilir mi yoksa normal midir bilemedim hocam

Upvote 0
@Tulkas İlk başta dediğim gibi gayet doğal.

Yaz aylarında daha önce fark etmemişsinizdir. Ayrıca motor sıcakken yapmaz.

Upvote 0
@Culture33 araç 1 senedir bende hocam

Kışın böyle yaptığına çok kez şahit oldum fakat yazın havalar böyle sıcakken daha önce farketmemiştim. https://youtu.be/1oS2a2KPCu4

Videosunu çektim bakabilirsiniz vaziyet böyle
Yağınız ya castrol yada shell o yüzden normal... 

3 sene bende de böyleydi taki luqi moly yaga geçene kadar şimdi böyle çalışmıyor çalısinca devir 1.200 e çıkıyor hemen 800 e iniyor ve bu ses gelmiyor ya benim aracım anormal yada bu olay...

Ama rahat çalışması hoşuma gidiyor :)

yağı degistirin 1000 km sonra tarih olacak bu şekilde çalışma ben cok araştırdım şimdi böyle çalışmıyor katkı da kullanıyorum gerekli açıklamayı yaptım ben faydasini görüyorum taktir sizindir...

En azından bu şekilde calismamasini istiyordum serviste bile bıraktım beraber çalıştırdık aynı bu skeikde çalıştı ve normal deyip yolladılar beni oradan biliyorum anormal olsun fısır fısır çalışsın dedim serviste yag degisimine son verdim :)))

Upvote 0
@Terms aynen hocam motor sıcakken yapmıyor, ozaman endişelenecek bişey yok yani değil mi bu haliyle çalışma şeklinde bi anormallik yok doğru mu?

@Mmt0634 hocam araç bende 2 kere bakıma girdi ikisinde de liqui moly kullandım öncesinde castrol varmış ama lm ye çevirdim yağı, ve bakımı yaptıralı 3bin km olmak üzere sizin dediğiniz sebepten olması böyleyken münkün mü bilemedim

Upvote 0
@Terms aynen hocam motor sıcakken yapmıyor, ozaman endişelenecek bişey yok yani değil mi bu haliyle çalışma şeklinde bi anormallik yok doğru mu?

@Mmt0634 hocam araç bende 2 kere bakıma girdi ikisinde de liqui moly kullandım öncesinde castrol varmış ama lm ye çevirdim yağı, ve bakımı yaptıralı 3bin km olmak üzere sizin dediğiniz sebepten olması böyleyken münkün mü bilemedim
O zaman mümkün değil hocam benim de aynı şekilde başıma geldi ve yağı değiştirdim katkı kullandım geçmişti... Yani kışın nasıl calsiyorsa yazında öyle calişiyor...

O zaman servisin ve bunca arkadaşın dediği gibi normal diyeceğiz yapacak birşey yok çünkü herkez normal derken benim anormal demem garip ki anormal dememin sebebini açıkladım....

sizinle aynı yağı kullanıyormusuz...

O zaman çoğunluk ne diyorsa o 

Normal...

Servise normal diyor aman zarar vermeyelim normal olsunda...

Benimki de öyle çalışmaya başlarsa korkmam en azından...

Upvote 0
Normal emre bey

ilk mesajda da yazdım soğuk motor 1.000-1.100 d/d çalışır. Sonra normale döner.
Rölanti yüksekken hafif gaza basıp bırakırsanız yaz aylarında anında normale döner.

Endişe edecek birşey yok.

Çalıştığında 1.500d/d üzeri çalışırsa o zaman endişelenmek gerekir.

Sıkıntı yok.

Upvote 0
@Tulkas 

Herkese iyi günler, 2014 golf7 1.2tsi aracım son zamanlarda ilk çalıştırmada yüksek devirli çalışıyor. Görmek adına anlık yakıt tüketimine baktığımda 2.4. 2.5 litreden 0.7 0.8 litreye yani normal rölanti haline düşmesi biraz zaman alıyor. Neyin nesidir bu daha önce olmazdı bilgisi olan varmı?

Benzer bir konu.

Etrafınızdaki hemen hemen bütün benzinli araçlar ilk çalıştırmada böyle çalışacaktır.

Bu durum aracın soğukluğuna, enerji ihtiyacına, akünün durumuna göre de süre , devir, tüketim olarak değişkenlik gösterebilir.
Bence..

200.gif

Upvote 0
@Tulkas Şimdiye kadar da vardı ama farketmemişsiniz. Aracımı ilk aldığımda ben de telaşlanmıştım ama normal bir durum olduğunu öğrenince rahatlamıştım. Instagram’da arama bölümüne #coldstart yazın da keyfiniz yerine gelsin.  :sofor:

Upvote 0
@Tulkas Klima açık konumdayken mi çalıştırıyorsunuz, o zaman bariz şekilde yüksek devirde çalışır, 1 dk içinde normal seviyeye düşer. 

Upvote 0
@Culture33 hayır hocam klima havalandırma herşey kapalı şekilde çalıştırıyorum özellikle her sabah denemeye başladım bu olayı, klima kapalı motor soğukken ilk çalıştırmada gözlemliyorum ve daha önce hiç bukadar gözüme batmamıştı. Birazdan tekrar deneyeceğim video atarım yine tekrar inşallah. Tabi buradaki arkadaşlar beni normal olduğu konusunda ikna ettiler sağolsunlar içim rahatladı en azından ama yine de ilk çalıştırırken gözüm bu olayın üzerinde🙂

Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@Tulkas günlük ortalama kaç km aralığında sürüşleriniz var ve toplam km ne oluyor?

Upvote 0

@ogzogz hocam arabayı çok kullanmıyorum yani her gün kullanmıyorum haftada 1 veya 2 kez yola çıkıyorum o şekilde haftada 100 150km yapıyorum okadar

Upvote 0

Geri
Üst Alt