Golf 8 1.0 eTSi motor sesi

007

Üye
İsim
KAAN
Arkadaşlar merhaba,

Youtube’da da testlerde bu konu üzerinde durulmuştu ama bir de burada konuyu istişare etmek istedim. Bugün 2. doz aşımı oldum, dönüşte sokağa çıkma yasağı olmasından da faydalanarak yolların boş olmasıyla düz bir yolda kırmızı ışıkta 0-100 manuel kalkış denedim ve ilk kez yüksek devir çevirdim. Motorun 4000 devirden sonra çok sportif bir ses çıkardığını duydum. 3 silindirli bir motordan beklenmeyecek sportiflikte bir ses. Hırıltılı ve keyif verici.. bu sesin yapay bir ses olma ihtimali var mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Çünkü benim Golf 7 1.4 ACT 140’lık aracımda bile böyle bir ses yoktu ..

Küçük hacim icerisinde sesin rezonans etkileşimleri .

1.2 tdi  3 silindir polosu olan bir arkadaşım vardı  . Gazı kökleyince gelen homurtu titreşim şu an bendeki 1.6 tdi  araca göre 5 misli fazladan oktav + megabass boost hissiyatı verirdi. 

(Zip) Sıkıştırılmış vaw ses dosyası formatının 

Vaw dan vw e uyarlaması

• Beğen
Tepkiler: 007
Küçük hacim icerisinde sesin rezonans etkileşimleri .

1.2 tdi  3 silindir polosu olan bir arkadaşım vardı  . Gazı kökleyince gelen homurtu titreşim şu an bendeki 1.6 tdi  araca göre 5 misli fazladan oktav + megabass boost hissiyatı verirdi. 

(Zip) Sıkıştırılmış vaw ses dosyası formatının 

Vaw dan vw e uyarlaması
:)  çok detaylı bir tarif olmuş 👍 uzun lafın kısası ben çok keyif aldım.. sanırım benim için ekonomik kullanımın önüne geçecek bu sürüş tarzı.. sırf o sesi duyabilmek için..

3 silindir olmasından kaynaklı güzel bir sesi var :)  

youtubeda daha detaylı videolar izlemiştim 3 silindirin sesi ile ilgili.

• Beğen
Bu hafta kiralık bir clio geçti elime ikame araç olarak clio 0.9 tce verdiler 900cc 90 hp galiba araba da bir ses var gerçekten 3.20i v6 lara benziyor üst devirlerde 3 silindirin sesi harika dedikleri buymuş dedim. 

• Beğen
Çünkü 6 silindirli motorların direkt bölünmüş hali kullanılarak yapılan bir motor. Sadece golf 8 de değil. Golf 7.5 aracımda da aynı şekilde ses geliyor :)  Bu ses yapay değil 3 silindirli motorun karakteristik özelliği. Orta susturucu iptal ederseniz daha da güzel bir ses alırsınız.   :)  

Arkadaşlar merhaba,

Youtube’da da testlerde bu konu üzerinde durulmuştu ama bir de burada konuyu istişare etmek istedim. Bugün 2. doz aşımı oldum, dönüşte sokağa çıkma yasağı olmasından da faydalanarak yolların boş olmasıyla düz bir yolda kırmızı ışıkta 0-100 manuel kalkış denedim ve ilk kez yüksek devir çevirdim. Motorun 4000 devirden sonra çok sportif bir ses çıkardığını duydum. 3 silindirli bir motordan beklenmeyecek sportiflikte bir ses. Hırıltılı ve keyif verici.. bu sesin yapay bir ses olma ihtimali var mı? Siz ne düşünüyorsunuz? Çünkü benim Golf 7 1.4 ACT 140’lık aracımda bile böyle bir ses yoktu ..
Ben de aynı şekilde dün otobana çıkıp rodaj sonrası biraz devir çevirdim ve kesinlikle sesi muhteşemdi. Hırıltılı ve yüksek motor hacmi hissiyatı veriyor ve müziğin sesini kısıp ilk sürdüğüm araba sanırım.

• Beğen
3 silindir motorların sesi güzeldir., Ahh bir de sıralı 5 silindir motorun sesini dinleme şansınız olsaydı.. 1980 'li yıllarda kullanılan sıralı 5 silindirli saf kan Audi motorları efsanedir.. şuan malesef sadece Audi TT RS ve RS3 modellerinde kullanılıyor..

Geri
Üst Alt