Klima kompresörü arızası

Tulkas

Üye
İsim
Emre
Herkese iyi günler diliyorum. Golf 7 aracımda ara sıra klima kendiliğinden kapanıyor bazen kendi kendine tekrar devreye giriyor. Geçen ay gaz dolumu yaptırdım ondan sonra böyle sorun yaşamaya başladım. Gaz dolumu yaptırdığım yere ve özel servise götürdüğümde büyük ihtimalle klima kompresörünün arızalanmış olabileceği söylendi. Servisle görüştüm klima kompresörüne 11.500tl isteniyor. Bu konuyu tecrübe etmiş kimse var mı acaba?

Geçmiş olsun. İnşallah bozulmamıştır. Klima kompresörü 11.500 tl ise daha ne denir bilemiyorum. Sanırım ben aracı klimasız kullanırdım.

Geçmiş olsun ucuk paraymis serviste

Eger kompresor tamiri mümkün degilse cikma alirdim 1.000-1.300 tl arasi

IMG_7489.pngIMG_7488.png.jpg

1.000 tl yazan ilan klimaciymis uzmanlik alani arayip bir fikir alabilirsiniz

Valla tüylerim diken diken oldu 11.500tl+diğer parçalar ve işçilik. Yuh dedim.

@HONEY Bülent abi bunlara baktım çıkma sanırım bunların hepsi orjinal değil sanırım. Orjinal çıkma bu fiyatlara alıp işin içinden çıkmak bana da mantıklı geliyor sağlam bi parça bulabilsem keşke. Orjinal çıkma alıp taktıran varmı acaba forumda

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Salih Sayın esprimi ? 

Bencede Degil !

Klimasız kullanırım ...tabiki .....

Bu adamlar bizi ne zannediyor ?

Buralarda yiyip içen adamlar oldugumuzu falan mı zannediyorlar?

IMG_20210707_120358.png

11.500 mü??? Yanlış duymuyorum değil mi 🤔🤔🤔

Sanırım servis böyle parça fiyatlarıyla küçük sürprizler şakacıklar yapıyor hocam. Neden bukadar pahalı ben bi anlam veremedim

Valla tüylerim diken diken oldu 11.500tl+diğer parçalar ve işçilik. Yuh dedim.
[mention=11839]HONEY[/mention] Bülent abi bunlara baktım çıkma sanırım bunların hepsi orjinal değil sanırım. Orjinal çıkma bu fiyatlara alıp işin içinden çıkmak bana da mantıklı geliyor sağlam bi parça bulabilsem keşke. Orjinal çıkma alıp taktıran varmı acaba forumda
Orjinal mi bilmiyorum

Arayip fikir al kendi kompresörundeki sorunu soyle belki tamir ederler

Fazla gaz basıldı ise yüksek basınçtan kompresör devreden çıkıyor olabilir başka bir yerde tekrar gösteriniz isterseniz

[mention=793]Salih Sayın[/mention] esprimi ? 
Bencede Degil !
Klimasız kullanırım ...tabiki .....
Bu adamlar bizi ne zannediyor ?
Buralarda yiyip içen adamlar oldugumuzu falan mı zannediyorlar?
/monthly_2021_07/IMG_20210707_120358.thumb.png.c68c70f2701301c1e50af8770a9effa4.png
Tapu devri galiba bu

@Tulkas klima acikken serinlik gelmeyip sadece fan calisiyormus gibi mi, bir sure sonra da arada serinlik gelip sonra tekrar kaybolmasi seklinde mi ?

Benzer sorunu bir aracimizda yasiyoruz da anlamak icin sordum. Kompresor arizasi mantikli gorunuyor.

Yaklaşık 6 ay kadar fabia aracımızda klima yüke bindiğinde kapatiyordu ve panelde hata kodu olarak motor kontrol kompresör kapama hatası alıyordum , servis kompresör arızalı dedi 11bin sadece parca fiyatı verdi.. amA benim dikkatimi çeken birsey oldu klima rolantide çalışıyor soğutuyor sadece yüke bindiğinde kesiyordu. Belli bir sure sonra tekrar çalışmaya başlıyordu . Arızalı kompresör arızalı ise çalışmaz mantığındaydim sürekli. 
Bigün akü bitti arabanın değiştirdik adaptasyonu yaptım yola devam ettik. Havalar ısınmaya başladı şu klimayı bi açayım dedim sıfır sorun canavar gibi  çalışıyor 😀 

Sanırım aracın sarj ihtiyacı fazla olduğu icin gaza yüklendiğimde kompresör enerji çektiği icin kendini kapatıyordu. Uzun lafın kısası akü kontrolü yaptırın. 

Geri
Üst Alt