Klima kompresörü arızası

@Salih Sayın esprimi ? 

Bencede Degil !

Klimasız kullanırım ...tabiki .....

Bu adamlar bizi ne zannediyor ?

Buralarda yiyip içen adamlar oldugumuzu falan mı zannediyorlar?

Ekli dosyayı görüntüle 48825
Bahsi geçen mekan yaşadığımız ülkedeki en lüks mekanlardan biri olması ile bilinir. Şahsen fiyatlar zengin insanlara hitaben ayarlamışlar. Yani seni beni ve bizim gibi orta yada alt tabaka insanları etrafta görmek istemeyen zengin diye tabir ettiğimiz kalbur üstü insanların gittiği mekan. Her şeyi anlıyorum ancak buraya giden zengin arkadaş fiyatları biliyor ama neden fişi fotosunu çekip paylaşıyor onu anlamıyorum. Evet pahalı ama sana göre fiyat normal çünkü sen zenginsin be kardeşim. İşletmenin gün batımında da yat servisi var yani saat 20:00 gibi mekana büyük bir yat yanaşıyor restaurant müşterilerini alıp gün batımını izlemeleri için denize açılır. Bu lüksü ben yaşayamam sen yaşayacaksan da 10 katı hatta 100 katı fiyat vermeyi kabul edeceksin zengin olan arkadaş. Mekanın önüne ferrariyle yanaşmasını biliyorlar. 

@tuncer_2632  bu mekan veya bu gibi mekan sosyete sınıfı ayrı dursun!

Bu forumda 20.000 tiko aylık alan bile olsa ? (Olduğunu zannetmiyorum  )

11.000 +1500 işcilige gidipte doğuşa yedirmez bu parayı

1- çıkma 

2-yan sanayi

3-tamir

4- olmadı bu sekilde kullanırım der gecer

Benim doğuşa 12500 e zıplama  relaxlığım

Aylık 40.000 net gelirle olur anca. O zaman acımazsın

Konu klima kompresörü!!!!!

Tatil yolculugunda Gece yarısı 03:25 de çoluk cocuk hanım  kayınvalide  dsg kaynaklı yolda kalınıp perişan olunursa , ve iyiniyet dışı bir durum varsa ? 

15.000 ? 20.000 ? İstemeleri durumu tamamen farklı bir hikaye? Buradan akıl hocalığı yapmam tabi bu durumda.

@latissimusdorsi bendeki sıkıntı şöyle hocam. Rölantide klima bikaç dk çalışıyor sonra kompresör kendini kapatıyor soğuk hava gelmiyor sıcak hava veriyor. Bazen yine rölantide tekrar kendiliğinden çalışıyor. 50 60 km hızlarda çalışıyor soğuk üflüyor arada yine kendini kapatıyor. Yüksek hızlarda 90 100le giderken daha hiç kompresörün kapandığını görmedim. Şimdiye dek edindiğim gözlemlerim bu şekilde

@latissimusdorsi bendeki sıkıntı şöyle hocam. Rölantide klima bikaç dk çalışıyor sonra kompresör kendini kapatıyor soğuk hava gelmiyor sıcak hava veriyor. Bazen yine rölantide tekrar kendiliğinden çalışıyor. 50 60 km hızlarda çalışıyor soğuk üflüyor arada yine kendini kapatıyor. Yüksek hızlarda 90 100le giderken daha hiç kompresörün kapandığını görmedim. Şimdiye dek edindiğim gözlemlerim bu şekilde
Yukarıda @forjust1day in dedigini destekleyen bir durum!

Rölanti devrinde (800/ dv)  şarj bobininin aküyü besleme  değeri ile,

2000 devir 100 km hızda aküyü beslemesi şarj etmesi apayrı değerde

Akü paranayoları ???

@forjust1day hocam aküyle alakalı bir sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Aküm 2019da sıfır Varta efb 60ah olarak değiştirilmiş start stop hatası da alıyorum gerçi bazen özellikle ilk çalıştırmada ama sonra normale dönüyor

Vcds ile klima kompresörüyle alakalı şöyle bir hata kodu da çıkıyor bende, kompresör kendini kapatıyor diyor hatada fakat nedenini bir türlü anlayamadım araştırdım forumda konu da açtım bununla ilgili ama bi bilgiye ulaşamadım. Bu hata koduyla yaşadığım problem kesinlikle bağlantılı. 

IMG_20210627_200449.jpg

kompresör arızası varsa sıkıntılı bir durum.

kompresör içinde otomobil motoru gibi pistonlar var.(geometrisi farklı).

pistonlarda yatak sarma gibi bir arıza varsa metal parçaları soğutma gazının olduğu borulara yayılabilir. bu durumda kompresör değişimi yapılsa bile sistemde kalan metal talaşları yeni kompresörün yeniden arıza yapmasına neden olabilir.

kopmresör kasnağı gibi bir yerde arıza varsa tamiri daha kolay, 

umarım arızanız kompresörden değildir.

Şase numaranızı iletirseniz toptancı fiyatını öğrenebiliriz. Bu şekilde daha uygun fiyatlı kurtarmış olursunuz bu işi

@Tulkas Merhaba ;

Tuna bey'in dediğine bende katılıyorum , ek olarak , ben olsam akümü kontrol ettirir sonrasında şarj konjektörümü değiştirir yoluma bakardım..

Total maliyet max: 500 TL olur...

@forjust1day siz şimdi tam olarak bu sorundan nasıl kurtuldunuz hocam sadece akü değişikliği sorunu çözdü mü? Klima kompresörlerimizde bi sorun yokmu yani şimdi

Kaza yapmış, pert olmuş araçlardan bütün parçaları sokup satıyorlar. Kaportası zarar görmüş, airbag açmış aractan tertemiz klima kompresoru çıkabilir. Özellıkle golf gibi çok satan araçlarda bulmak zor değil.

Tabiki sıfır servis ürünü olmasını ister gönül ama rakamlar uçuk. O nedenle çıkmaya soğuk bakmaya gerek yok. Fiyatlar arasında ucurum var.

Klima kompresörünü zamanında Golf 5 aracımda değiştirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim;çıkma kompresörünü ne derece hizmete amade olduğunu bilmek gerekli.

Kompresör içindeki kanatçıklar aktif mi,bunu iyi bir klimacı anlar.

Bu arada o yıllarda farklı üreticilerin ürünlerinde kronik durumlar da meydana geliyor diye okumuştum.

@Tulkas evet hocam akü değişiminden sonra akü amperini gatewayde kodladım ve sorun kalmadı şuanda sorunsuz kullanıyoruz fabia aracımızda klimayı :)

@Tulkas hocam cok gecmis olsun. Ümraniye sanayi sitesin faruk oto  klima var.Klima işinde gerçekten iyiler ve yardimci oluyorlar. Fikir almak açisindan yakinsaniz ugramanizi tavsiye ederim. 

Geri
Üst Alt