Aydın-İzmir otobanı 90 km 7,50₺, sayısız trafik ışığı ve ilçe trafiğinden kaçmış oluyorsunuz. Bu yolların hakkı bu paralardır, fazlası haramdır. Matematiğe vurduğunuzda arada çıkan öpücük farkı beni rahatsız ediyor. Demek sadece beni rahatsız etmiyor ki, bahsettiğiniz yerlerdeki trafik yoğunluğu azalmadı. Amaç neydi peki?.. Firma araçları ve belli kesim haricinde yolu kullanan yok. Ben bu yolu en fazla senede bir kullansam, Gidiş-Dönüş 67₺? Peki iş için bu güzergahı kullananlar? Ayda 20 gün kullansan 1300 lira civarı yol ücreti çıkar. Yaklaşık 5 depo benzin parası? Fiyatın hiçbir şekilde mantıkı olmadığı ortada.[mention=18329]Hsmpsn[/mention] Bugün ben de geçtim yeni Kuzey Ege Otoyolu'ndan. Öyle pek bir karış değil. Mevcut açılmış yol 40-50 km. civarı olması lazım. Aliağa, Menemen trafiğinden ve Şakran'daki yoğun trafik ışıklarından kaçmanızı sağlıyor. Fiyat biraz yüksek ama çok rahat ve hızlı geçiyorsunuz o bölgeyi. En baştan girip en sondan çıkış (Menemen - Çandarlı) 33.50 TL.
Bence de hakkı maksimum o paralar olmalı. Tüm otoyollar için... Ama devletin bu yol politikasında izlediği yol, saçma sapan. Yap işlet devlet mantıklı, geçiş garantili yapılan yollar bu şekilde hep. Geçmesek bile ülkedeki bütün yolları ödüyoruz. Bi de "ama ne yollar yaptı yeağğ" diyolar ya, o da yok aslında. Yolu da biz kendimiz yaptık, ödüyoruz. Ne yaptılar?Aydın-İzmir otobanı 90 km 7,50₺, sayısız trafik ışığı ve ilçe trafiğinden kaçmış oluyorsunuz. Bu yolların hakkı bu paralardır, fazlası haramdır. Matematiğe vurduğunuzda arada çıkan öpücük farkı beni rahatsız ediyor. Demek sadece beni rahatsız etmiyor ki, bahsettiğiniz yerlerdeki trafik yoğunluğu azalmadı. Amaç neydi peki?.. Firma araçları ve belli kesim haricinde yolu kullanan yok. Ben bu yolu en fazla senede bir kullansam, Gidiş-Dönüş 67₺? Peki iş için bu güzergahı kullananlar? Ayda 20 gün kullansan 1300 lira civarı yol ücreti çıkar. Yaklaşık 5 depo benzin parası? Fiyatın hiçbir şekilde mantıkı olmadığı ortada.
Ama bu durum firmanın pek de umrunda değil tabi. Onlar eksik kalan öpücük haklarını bir şekilde temin ediyorlar yıl sonunda.