Radar gördüğümde ki kacirmam mutlaka karşıdan gelenlere selektorle haber veririm. Beklesin güneşin altında milleti tuzağa düşürüp ceza kesecegim diye. Neden mi bunu yapıyorum;
1. Manisa cisikinda beni sollayip geçen guiletta ve sonrasında beni Radara a girdiniz diye polis durdurdu. Guiletta yi bıraktı. Neden onu bıraktın bana ceza kesiyorsun dediğimde polisin cevabi: beyefendi biz size kesecegiz isterseniz mahkemeye gidersiniz.
2.izmir halkali spor salonunun parkından daha kapıdan gecmemistim caddeye cikmadan motorlu polis emniyet kemerinden ceza kesti. Tam o sırada telefon gelmiş ona cevap veriyordum ve yavaş yavaş hareket etmekteydim. Belliki uyanık polisimiz bunu adet edinmiş yoksa kimin aklına gelir. Daha otoparktan çıkmadım dediğimde aynı cevabı aldım. Odersiniz sonra mahkemeye verirsiniz isterseniz. Dedim yaz makbuzun üstüne otoparkta kesilmistir diye. Hay hay dedi yazdı dalga geçer gibi
3.bursa ya izmir yönünden girişte sabahları 2 polis aracı oluyordu bir zamanlar. Birisi sahte radar. Onu görüp geçen biraz basıyor ama az ilerde gerçek Radara girip çevriliyordu. Vatandaşa böyle tuzak kuran bir zihniyet var.
Velhasıl hız kontrolü uygulaması insanları tuzağa düşürüp avlamak için değildir. Hız Kontrolü yapılmaktadır diye sürücüyü uyarirsin ve o nokta da bir süre kontrol yaparsın. Sürücü zaten sartlaniyor, kontrol yapılmasa bile o yolu devamli kullananlar yavaş gitmeye basliyorlar.Bunu kendimden örnekleyim. 9 yıldır izmir bursa arası gider gelirim. Her radar yerini ezbere bilirim. Radar olsa da olmasa da o noktalarda yavaşlarim. Sartlanmaya en güzel örnek budur
Amaç ta bu olmalıdır.
Polis bir ara uyarı işaretleri koymaya başlamıştı çünkü davalar açıldı ve mahkeme vatandaşı uyarmak zorundasın diye karar aldı. Fakat onun da kolayini buldular. Dikiyorlar bir tabela dikkat radar diye oldu bitti. 3 seritli bölünmüş yolda hız sınırı 70 hadi git gidebilirsen.
Neden sene sonunda her yerde hız kontrolleri yapılır? Polis size neden polis gecesi bileti satmaya çalışır? Vatandaşın parasini toplamak maksat.
Bu zihniyete karşı ben de nerde radar görsem mutlaka karşıdan geleni uyaririm.
İki küçük anımı da aktarmak isterim
-Akhisar a gelmeden çevirme yapılıyor. Polise dedimki yavaş gidiyorum Radara girmedim. Yok beyefendi dedi bizim amir Akhisar a gidecekti onu bırakabilir misiniz? Elbette dedim. 140-150 gidiyorum. Sordum 110 a düşeyim mi? Yok dedi istediğiniz hızda gidin. Ayrıca trafik amiri emniyet kemerini takamadi uğraştı durdu. Sonunda da boşver biz zaten alışkın değiliz buna dedi.
- yazın yollarda Alamancı çok olur. Bir Mercedes E radar var diye selektor yaptım. Amca selektorle korna ile cevap verdi yetmedi kolunu camdan çıkarıp hem sallayıp hem de korna çalarak teşekkür etti. Tabi almanya da yok böyle şeyler amca içinden demiştir geldim güzelim Memleketime güzel insanlar arasına
Son olarak; benim sorunum üstte bahsettigim zihniyet ve uygulayicilari. Yoksa normal çevirmede hal hatır sorarım. Bagajdan ajanda kalem takvim ne varsa hepsine veririm varsa cocuklarina gotursunler diye.